Mathias oväntade ultimatum till tjuvarna på Facebook sprids som en löpeld.

Tjuvarna bröt sig in på Mathias Berglunds, 38, firma och stal en grävmaskin värd drygt 150 000 kronor. Allt fångades via övervakningskameror. Så nu har Matihias gett tjuvarna ett ultimatum via Facebook: Antingen lämnar de tillbaka sakerna eller så lägger han ut bilderna på gärningsmännen, skriver Kvällsposten.

När Mathias Berglund var på Sweden Rock i helgen fick han den dystra nyheten att tjuvar brutit sig in i hans firma i Tyringe i Skåne. Tjuvarna hade bland annat stulit en 1,6 ton tung grävmaskin som är värd drygt 150 000 kronor.
Men det tjuvarna inte tänkte på var att området där grävmaskinen stod var kameraövervakat.

Bild: Mathias Berglunds Facebook.

Math

Nu har Mathias lagt ut ett inlägg på Facebook där han skriver att han har tydliga bilder på gärningsmännen och deras bil. Och han ställer ett tydligt ultimatum: Lämna tillbaka grejerna eller så sprider han bilderna på gärningsmännen.
– De har till onsdag på sig att lämna tillbaka grejerna. Jag kommer inte att fråga dem något utan då är jag nöjd. Men gör de inte det så kommer jag lägga ut varenda bild på de här två männen, säger han till Kvällsposten.
Intill Facebookinlägget la han ut en bild på gärningsmännens bil, men han fixade så att det varken går att se förare eller registreringsnumret.

Bild: Mathias Berglunds Facebook.

carro

Mathias Facebookinlägg har fått stor spridning och i skrivande stund har hans inlägg deltas över 37 000 gånger.
Samtigt är Mathias medveten om att det juridiskt inte är okej att lägga ut bilderna på gärningsmännen.
– Det är farligt för honom att lägga ut bilderna, han riskerar att göra sig skyldigt till grovt förtal, säger rättsexperten och förre överåklagaren Sven-Erik Alhem, enligt KvP.
Mathias har gjort en anmälan till polisen och är glad att så många människor engagerat sig i hans ärende. Och han hoppas givetvis få tillbaka sina saker..
–Jag har inte gett upp, det är ju deras val. Jag vet inte om de ser det här men på något sätt borde de få reda på att jag har bilder och sagt det här, säger Mathias till KvP.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.