Max hamburgerkedja gör rensning: Varannan burgare ska vara grön

Max är en av Sveriges mest populära hamburgerrestauranger, men trots stor försäljning av deras populära burgare så har de satt upp ett nytt mål som innebär stor förändring. Nu satsar de mer på plant- och växtbaserad mat.

– Senast 2022 ska högst varannan hamburgare som beställs på Max vara köttbaserad, säger Kaj Török, hållbarhetschef på Max i Dagens Industri TV Hållbarhet.

 

Max hamburgerkedja har sålt ”gröna” hamburgare länge, men nu väljer de att ta ett större kliv för att dra sitt strå till stacken i klimatfrågan.

Enligt Expressen kommer 53% av Max utsläpp av  växthusgaser från deras köttkonsumtion, men eftersom att kedjan vill kalla sig klimatpositiva så satsar de på mer grönt än någonsin.

– Vi startade 1968 och på den tiden hade man inte en tanke på att köttet kunde ha den här inverkan på klimatet. Det vi har gjort sedan dess är en mängd olika saker. Framförallt har vi satsat massor på gröna burgare, det berättar Kaj Török som är hållbarhetschef på Max i Di TV Hållbarhet.

Max hamburgarrestaurang
Foto: Christine Olsson/TT

Varannan burgare som beställs på Max ska vara grön

Detta innebär att Max satsar mer på att sälja plantbaserade och veganska burgare, istället för de sedvanliga sm är gjorda på kött, detta för att minska på de klimatförstörande utsläppen.

– Senast 2022 ska högst varannan hamburgare som beställs på Max vara köttbaserad, säger Kaj Török, hållbarhetschef på Max.

Foto: Henrik Holmberg / TT

Vad tycker du om det här? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet.