Max förändrar utbudet: Var femte burgare som säljs ska vara vegetarisk.

Max förändrar utbudet: Var femte burgare som säljs ska vara vegetarisk.

Goda nyheter för alla hamburgerälskare. Nu femdubblar Max Hamburgare sitt vegetariska utbud och lanserar samtidigt en ny hamburgare som är helt vegansk. Anledning till restaurangens vegosatsning är främst för miljöns skull, vilket är toppen! Kött är, som alla vet, en av de stora miljöbovarna i vår tid. Vi alla kanske inte behöver inte sluta äta kött helt, men det är bra både för hälsan och miljön om vi äter mer vegetariskt. Jag tycker verkligen att det är superbra att företag som Max tar ansvar och hjälper till. Bra jobbat!

Så här säger Richard Bergfors, vd på Max om det nya beslutet.

– Köttkonsumtionen är en av vår tids stora klimatutmaningar, därför är det viktigt för oss att kunna erbjuda riktigt goda och klimatsmarta alternativ. Som Sveriges snabbast växande hamburgerkedja är det självklart att vi ska erbjuda ett brett sortiment av både vitt och grönt kött, säger Richard Bergfors, vd på Max i ett pressmeddelande.

De nya burgarna kommer att lanseras den 21 januari.

– Detta blir den största lanseringen i Max historia, sett till antal nya produkter. Jag är övertygad om att de nya burgarna kommer uppskattas av gästerna – oavsett om man är vegetarian, flexitarian eller gillar kött, säger Christoffer Bergfors, vice vd på Max.

Målet för Max är att 2020 ska var femte burgare som säljs vara något annat än rött kött.

– Vi vet att det skulle vara bra för både klimatet och hälsan om människor åt mindre rött kött, säger Richard Bergfors.

För mig ,som vegetarian sedan 14 år tillbaka, så är jag faktiskt mest glad över att de kommer finns mer alternativ på snabbmat när man är på väg hem efter en sen utekväll 😉

Jag tycker att Max verkligen förtjänar en like!