Max stora dröm var att åka raggarbil på födelsedagen – nu har hundratals erbjudit sig att hjälpa till

På söndag fyller Ulrika Gabriels son Max 19 år. Inför sin födelsedag har han önskat sig en sak – att få åka raggarbil.

Familjen Gabriel äger inte någon sådan bil men Ulrika är inte den som ger sig. Hon gjorde en efterlysning på Facebook och gensvaret, det var enormt.

Max Gabriel, 18, från Västerås har alltid gillat bilar och den årliga bilträffen Power Meet har varit en höjdpunkt.

Nu i helgen fyller Max 19 år och till sin födelsedag önskade han sig en riktig raggarrunda.

Ja, när vi frågade honom vad han önskade sig sa han att han ville åka raggarbil, lyssna på musik och dricka öl. Vilket är ganska märkligt eftersom vi inte brukar åka raggarbil, lyssna på den sortens musik eller dricka speciellt mycket öl heller för den delen, säger Ulrika till Newsner och skrattar.

Foto: Pontus Lundahl,TT/ Privat

Men ingenting är omöjligt. Ulrika ville gärna uppfylla sonens önskan och bestämde sig för att göra en efterlysning på Facebook.

”Hej vänner i Västerås-trakten! Nu undrar jag om det finns någon av mina vänner som kan hjälpa eller tipsa om var jag kan vända mig för att uppfylla Max födelsedagsönskan. Max fyller 19 år på söndag och det han önskar sig är: Att få åka raggarbil, lyssna på musik och dricka öl!”, skrev hon och fortsatte:

”Ja, vet inte vart han har fått det ifrån, men tänkte att det vore ju roligt om han i varje fall kunde få åka med en sväng i en ”raggarbil” som han kallar alla äldre bilar av amerikansk modell.
Och det behöver ju inte vara just på födelsedagen han får åka en tur. Har du några tips på var vi kan hitta en ”raggarbil
så hör gärna av dig. Självklart betalar vi för åkturen”.

⛔️STOPP – DELA INTE MER!⛔️Jag blir helt överväldigad av välviljan och engagemanget hos er alla ❤️❤️❤️.Vaknar på…

Gepostet von Ulrika Gabriel am Mittwoch, 17. Juni 2020

Inlägget publicerades klockan 20.11 onsdagen den 17 juni och när Ulrika vaknade på torsdagsmorgonen hade inlägget över 1000 delningar och hundratals förslag på hur hon skulle få tag i en raggarbil.

Jag var helt överväldigad av responsen. Inlägget hade delats i grupper för gamla amerikanare och minst 60 personer har hört av sig till mig med konkreta förslag, säger Ulrika till Newsner.

Förslagen har trillat in från hela Sverige och bilder på fina gamla bilar fullkomligt väller in.

Man ser ju på bilderna som de skickar att det här är riktigt fina bilar. Många är sådana gamla amerikanare medan andra har erbjudit sig att skjutsa runt Max i nya sportbilar.

”Känns gott i hjärtat”

Än så länge vet Max inte om att hans önskan har gått i uppfyllelse men det ska avslöjas under helgen.

Man vet ju aldrig om någon i hans klass eller något kommer se det här nu. Så tänker att vi får berätta det för honom. Han får väl titta på alla bilder som vi har fått in och peka ut någon han skulle vilja åka i, säger Ulrika och fortsätter:

Man skulle ju nästan kunna göra ett eget Power Meet med alla dessa bilar.

Ulrika är tacksam över den positiva kraft som sociala medier kan ha ibland.

Vi läser om så mycket hat på nätet. Men det här är den positiva kraften och den tycker jag är värd att lyftas. Det känns gott i hjärtat att se så mycket välvilja och omtanke, säger hon till Newsner.

Jag kan verkligen hålla med Ulrika om att det här känns gott i hjärtat. Nu hjälps vi åt att skicka våra varmaste grattishälsningar till Max.

Få våra nyhetsbrev!

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required