Melania Trump bryter 60-årig tradition med Joe Bidens fru – under sista tiden i Vita huset

Melania Trump kommer att bryta en flera decennier lång tradition under onsdagen, rapporterar internationella medier.

Detta då hon inte väljer att ge den efterträdande presidenthustrun Jill Biden en rundtur i Vita huset.

I morgon, onsdagen den 20 januari, kommer Joe Biden officiellt att sväras in som USA:s 46:e president.

Donald Trump, å andra sidan, kommer då att lämna Vita huset i skuggan av ett andra riksrättsåtal. Något som varken Trump eller hans närmaste är särskilt glada över.

Enligt rapporter, har Donald Trumps hustru Melania ännu inte kontaktat sin efterträdare Jill Biden för den traditionella rundturen med tebjudning, som hör till vanligheterna mellan utgående och inkommande första dam i USA.

LÄS MER: Donald Trump nekas sin sista önskan som president – inför sitt farväl från Vita Huset

Melania Trump bryter traditionen

Traditionen har varit en del av presidentbytet ända sedan 1952. Detta då president Harry Trumans fru, Bess Truman, bjöd in Mamie Eisenhower till Vita huset för en rundtur medan hennes make, president Dwight D. Eisenhower, installerades i presidentskapet.

För fyra år sedan blev Melania Trump också själv välkomnad av Michelle Obama, men det verkar nu alltså inte som att hon kommer föra traditionen vidare till den nästkommande presidenthustrun Jill Biden.

”Melania Trump kommer att bli den första moderna presidenthustrun, som inte bjuder in kvinnan som kommer att ersätta henne, till Vita huset för en rundtur i de privata delarna på andra och tredje våningen”, säger CNN:s Kate Andersen Brower.

Följer maken Donald Trumps beslut

Kanske kommer inte det hela som någon större överraskning. Det har tidigare stått klart att Donald Trump kommer att bli den första presidenten i modern historia som inte deltar i sin efterträdares presidentinvigning.

Bill och Hillary Clinton, George W. Bush och frun Laura, samt Barack och Michelle Obama kommer alla att bevittna när Joe Biden svärs in som president under onsdagen. Men Donald Trump kommer enligt rapporter istället att flyga till Florida.

Paret Trump kommer inte heller att bjuda in paret Biden för kafferep i morgon bitti. Detta är en annan amerikansk presidenttradition, som nu bryts.

Vad tycker du om det här? Lämna gärna en kommentar!

melania trump, jill biden
Foto: Shutterstock/TT

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required