Michael Segerström kommer ut som bisexuell – vid 75 års ålder: ”Jag har vetat om det hela livet”

Skådespelaren Michael Segerström kommer ut med sin sexuella läggning vid 75-års ålder. Fram till nu har det varit en hemlighet att han är bisexuell, vilket Sydsvenskan var först med att skriva om.

– Jag har vetat om det hela livet, och tänkte att jag inte kan lämna det därhän. Därför blev det som det blev, säger han i en intervju med Expressen.

Den folkkäre skådespelaren och teaterregissören Michael Segerström har gjort sig känd från ett stort antal populära filmer genom åren, men mest känns han igen från rollerna i Göta Kanal, Hälsoresan, Jönssonligan och Åsa-Nisse.

”Kan ångra att jag inte…”

I år fyller han 75 år, och i samband med att dagen närmar sig väljer Segerström att komma ut med sin sexuella läggning, som varit hemlig fram till nu.

– Jag kan ångra att jag inte gjorde det här tidigare. Det har varit en rädsla för att vara onormal och inte passa in enligt normen, säger han till Expressen.

 

Foto: ERIK ABEL / TT

Michael Segerström om att vara bisexuell

I en intervju med Sydsvenskan, som var först med att skriva om det, berättar Segerström att han vetat om sin läggning hela livet, men det är inte förrän nu, när hans nya föreställning har premiär, som han väljer att gå ut med det officiellt.

– Jag har vetat om det hela livet, och tänkte att jag inte kan lämna det därhän. Därför blev det som det blev, säger han till Expressen.

Föreställningen ”En arg gubbe” sätts upp i sex provföreställningar i Helsingborg i maj, sedan sker den riktiga premiären i Stockholm under Prideveckan.

Michael Segerström
Foto: Stina Stjernkvist/TT

Vissa människor kommer aldrig ut med sin läggning på grund av rädslan för vad omgivningen ska tycka. Dela gärna för att visa ditt stöd för Michael Segerström.