Migrationsverkets nya logga kostade skattebetalarna 4,6 miljoner kronor

Migrationsverket har bytt ut sin gamla logotyp till en ny.

Det arbetet kostade myndigheten 4,6 miljoner kronor, skriver Corren.se

Den gamla loggan är borta, till förmån för den nya.

Men det var inte gratis.

Allt som allt fick Migrationsverket betala 4,6 miljoner kronor, då är kostnaderna inräknade för utformningen av den grafiska profilen, byte av flaggor, skyltar, mattor och liknande föremål på myndigheten, rapporterar Corren.se.

Anledningen till bytet är att Migrationsverket vill stärka sin identitet, då de upplever att många inte förstår exakt vad det är Migrationsverket gör och vilka beslut de tar. 

4,6 miljoner kronor av skattepengar kan ses som mycket för att byta en logga.

– Det är klart, att det är enskilt mycket pengar. Men i förhållande till det stora hela, så är det inte så mycket. 1,6 miljoner kronor har det kostat att ta fram den, den övriga kostnaden är för byte av exempelvis flaggor och de måste ju bytas ut ändå med jämna mellanrum. Men självklart ska vi hushålla med statens pengar. Därför har vi också gjort en hel del arbete internt, säger Migrationsverkets kommunikationsdirektör Mikael Hvinlund till Corren.

Vad tycker du, är det här slöseri med skattepengar eller en okej utgift? Skriv gärna vad du tycker i kommentarerna på Facebook och dela med dina vänner. 

Publicerad av Newsner, gilla gärna