Mirakelbeskedet: Kjell, 92, har tillfrisknat från corona: ”Helt magiskt”

När Jennys morfar hamnade på sjukhuset i Jönköping med diagnosen covid-19 trodde hela familjen att det skulle vara slutet för Kjell.

Men historien fick en vändning – nu är Kjell, 92, hemma och uppe på benen igen.

Paret Kjell, 92, och Gun Fransson, 86, insjuknade med influensaliknande symptom i slutet på mars. Febern var hög och Kjell fick även svårt att andas. Till slut var de båda så dåliga att de var tvungna att läggas in på sjukhus, vilket Aftonbladet var först med att berätta.

– De konstaterade att mormor hade en dubbelsidig lunghinneinflammation. Och båda testades positivt för covid-19, säger Jenny Almquist till Aftonbladet.

Det såg mörkt ut till en början. Gun sövdes ned i respirator och väcktes inte upp förrän fyra dagar senare, då med stabila värden.

Kjell däremot tillfrisknade snabbt. Och är nu hemma och uppe på benen igen. En solskenshistoria, enligt Jenny själv som delade med sig av händelsen på Facebook.

”Detta är min morfar. Han är 92 år. Han är en solskenshistoria och dessa historier måste få komma fram. Dessa måste spridas och läsas av många. Han har sett Covid-19 i vitögat och sagt: ”mig får du inte!”. Han har legat på sjukhus och nu är han hemma”, skriver hon i inlägget.

Detta är min morfar. Han är 92 år. Han är en solskenshistoria och dessa historier måste få komma fram. Dessa måste…

Gepostet von Jenny K Almquist am Donnerstag, 2. April 2020

– Känslan av att få se honom, hålla hans hand och få ett leende var helt magiskt, säger Jenny Almquist.

Även Jennys mormor Gun är under tillfrisknande.

– De har tagit bort alla hjälpmedel. Inget dropp, ingen syrgas. Hon är uppe och går med rullator, hon är ändå 86 år, säger hon till Aftonbladet.

Vilken solskenshistoria.

Dela gärna vidare denna solskenshistoria för att ge någon annan hopp om att det går att bli frisk från denna hemska sjukdom.