Miraklet: 97-åriga Ragnhild överlevde corona mot alla odds: ”Så glad och tacksam”

När vi pratar corona tillhör alla över 70 år en riskgrupp. Men, det innebär inte att hoppet är ute om man smittas.

Det är Ragnhild Gustafsson, 97, ett bevis på. Hon besegrade viruset och har nu fått återvända hem igen.

Ragnhild Gustafsson fyllde 97 år i början på april. Men i stället för ett kalas med de närmaste blev det en tur till Nacka sjukhus istället.

Enligt uppgifter till Expressen, som först rapporterade om händelsen, hade Ragnhild haft influensasymptom i flera dagar.

Väl på sjukhuset konstaterades det att Ragnhild var smittad med covid-19.

När Jennifer Lindholm, 29, fick höra att hennes gammelmormor hade corona blev hon först chockad.

Ragnhild har nämligen inte varit ute på över ett halvår och de enda som hälsat på är familjen. Och dem har inte varit sjuka.

Sen kom sorgen. Jennifer var rädd att de aldrig mer skulle få ses.

– Jag blev jätteorolig och tänkte, på grund av hennes höga ålder, att det inte kändes som att hon skulle klara sig, säger Jennifer.

Men Ragnhild är en riktig kämpe. Efter tio dagar på sjukhuset blev hon friskförklarad, coronaviruset var besegrat och Ragnhild fick återvända hem till sin lägenhet igen.

 – Det känns bara fantastiskt. När vi pratade med personalen på sjukhuset sa de att det var många som inte klarat av det lika bra som gammelmormor. När jag träffade henne var det första jag sa ”välkommen hem”. Men jag höll mig på avstånd, säger Jennifer till Expressen.

– Ragnhild var så glad och tacksam för hur hon blev behandlad av vårdpersonalen trots pressat läge. Hon tyckte de var fantastiska under hela hennes sjukhusvistelse.

Det här ger i alla fall mig hopp om att det går att bli frisk. Heja Ragnhild!

Nu fortsätter vi tvätta händerna och hålla distans så det här viruset ger med sig någon gång.