FOTO: TT Nyhetsbyrån

Misstänkt mördare går lös på äldreboende

Polisen i Västsverige utreder nu ett misstänkt mord och två misstänkta mordförsök. Nu slår läkare larm efter att flera äldre misstänks ha fått överdoser av insulin.

– Vi måste undersöka om det är något brott begånget överhuvudtaget, men det är mycket som talar för det, säger åklagaren Stina Lundqvist till P4 Extra.

Tidningen GT och Sveriges Radio rapporterar nu att polisen misstänker att en mördare går lös på ett äldreboende i Västsverige.

Mördare misstänks gå lös på äldreboende

Misstankarna uppstod efter att läkare på boendet redan förra året slagit larm om att två kvinnor fått överdoser av insulin.
”Någon har genom att ge målsäganden insulin försatt henne i medvetslöshet med andningsuppehåll”, skriver en överläkare i polisanmälan enligt GT.

– Vi vet inte om något brott är begånget här. Vi måste undersöka om det är något brott begånget överhuvudtaget, men det är mycket som talar för det, säger Stina Lundqvist till P4 Extra.

Tre misstänkta mordförsök

Ett liknande fall inträffade på samma äldreboende även tidigare i januari i år då en kvinna kom in till akutmottagningen med lågt blodsocker.

Patienten ifråga ska inte ha diabetes och behandlas således inte med blodsockersänkande medicin.

– Slumpen har väl sina begränsningar eftersom det är på samma avdelning och rör sig om samma typ av händelser, säger Stina Lundqvist.

”Talar för brott”

Åklagaren Lundqvist misstänker att det rör sig om brott i de här fallen.
– Men det är lite speciellt. Vi kan inte säga att det med säkerhet rör sig om mordförsök, det får förhoppningsvis utredningen visa. Men det finns en del saker som talar för att det är brott som är begångna, sedan vill inte jag gå in på exakt vad vi har för bevisning, säger Stina Lundqvist.

Utredningen pågår, men ingen person är misstänkt i nuläget, skriver P4.

DELA artikeln för att varna dina vänner!