Misstänkt terrorattack i Berlin – lastbil körde rakt in i folkmassa på julmarknad

Tolv personer ska ha omkommit och minst 48 personer skadats vid en julmarknad i Berlin, under måndagskvällen. Detta då en lastbil körde rakt in i folkmassorna vid julmarknaden. Den misstänkte föraren greps och den andra personen som var i lastbilen har hittats död på platsen. Det rapporterar Aftonbladet.

Polisen misstänker att det kan handla om en terrorattack.

Det var vid 20:15 på måndagskvällen som folkmassorna vid en julmarknad i centrala Berlin rammades av en lastbil. Julmarknaden ligger vid Kejsar Wilhelms minneskyrka i de västra delarna av den tyska huvudstaden, och lastbilen hann köra 50–80 meter genom folkmassorna innan den stannade. Detta enligt polisen.

Tysklands inrikesminister har sagt att det finns mycket som tyder på en attack, och även polisen rapporterar om ett förmodat terrordåd. Men att så ska vara fallet är ännu inte officiellt bekräftat.

UD har gått ut och sagt att det ännu inte finns några uppgifter om att några svenskar ska ha skadats, det skriver Sydsvenskan.

Händelsen ska inte ha förändrat hotbilden mot Sverige, enligt Säpo.

– Vi har en hotbild som beskrivs som en trea på en femgradig skala. I nuläget ser vi inte att det ska ändras, säger Säpos presschef Nina Odermalm Schei till TT.

I dag går alla våra tankar till Berlin och Tyskland!