Misstänkt terrordåd i Manchester – flera döda och skadade efter larm om explosion

Minst 19 personer har dödats och flera skadats i samband med en explosion vid Manchester Arena i Storbritannien sent under måndagskvällen. 

Polisen misstänker att det rör sig om ett terrordåd. 

© Peter Byrne/AP/TT Nyhetsbyrån

Det var strax efter midnatt svensk tid som en explosion hördes utanför arenan i samband med att människor lämnade en popkonsert med artisten Ariana Grande, skriver The Guardian

Minst 19 personer har bekräftats döda och 59 är förda till sjukhus, skriver Sveriges Radio. Ambulanspersonal har även behandlat folk på plats. 

– Adriana Grande hade många unga fans och många lägger nu ut bilder på sina saknade anhöriga. Polisen befarar att det finns barn bland de döda, säger SVT:s utsända reporter Erika Bjerström till egna tv-kanalen. 

Polisen utreder händelsen som en terrorattack, och enligt misstanken att det rör sig om en självmordsbombare. Minst en explosion ska ägt rum enligt vittnen, och svenska UD har inga uppgifter om det ska finnas svenskar på plats, uppger SVT. Runt 21 000 åskådare fanns på plats i arenan under konserten.

”Fruktansvärda nyheter från Manchester. Våra tankar går till offren, deras nära och kära och det brittiska folket”, skriver Sveriges statsminister Stefan Löfven via sitt Twitterkonto på tisdagsmorgonen.