Moa antastades på spårvagnen – nu söker hon hjälten som räddade henne: ”Vill veta att han är ok”

Moa Bernvid och hennes kompisar var på väg hem från en middag på stan när de plötsligt blev antastade av, för dem två okända män.

Två modiga killar ingrep men blev själva misshandlade.

Det var natten till lördag som 22-åriga Moa och hennes kompisar var på väg hem på spårvagnen i Göteborg.

Hon och tre andra vänner hade varit ute på en middag när de hoppade på spårvagnen och blev antastade av för dem, två okända män.

– De två killarna beter sig underligt redan från början. Och plötsligt börjar han ta på min kompis. De tar på flera av oss och en av dem slickar på en annan tjejs kind och slutar inte, trots att vi säger till dem flera gånger, berättar Moa för Newsner.

Två killar gick emellan

Till slut kommer två killar som går emellan.

– Först sa de till vänligt, typ ”gå av, de här tjejerna har bett er att sluta. Ge er nu”. Men när killarna inte lyssnade så ställer sig de här två killarna som skulle hjälpa oss och försöker trycka ut killarna på nästa hållplats.

Men det hjälper inte. I stället blir en av killarna som kom till undsättning svårt misshandlad.

– Det var fruktansvärt att se. Han låg med halva kroppen innanför och halva utanför ingången. Till slut sa chauffören att hon måste stänga dörrarna och åka, berättar Moa för Newsner.

De två misstänkta flydde från platsen och tjejerna stod kvar på spårvagnen i chock över vad som just inträffat.

Under måndagen har Moas pappa gått ut i sociala medier för att efterlysa hjälten som försökte rädda hans dotter och hennes kompisar.

– Vi vill veta att han är okej. Tacka honom för att folk som han finns, att de ska våga finnas, säger Moa till Newsner och tillägger:

– Det är så många gånger man läser om liknande händelser där ingen gjort någonting, där alla stått och sett på bara. Men det finns faktiskt folk som ingriper. Han riskerade sitt liv för att rädda oss.

På frågan om händelsen är polisanmäld svarar Moa:

– Nej. Tyvärr är det här någonting som sker alldeles för ofta på spårvagnen. Visst hade vi kunnat anmäla det, men det händer ju ingenting. Vi hoppas däremot att killen som blev misshandlad har polisanmält.