Moderatens hårda känga mot Greta Thunberg, 16: ”Hon utnyttjas som en bricka”

.

Greta Thunberg, 16, har fel i ”sina undergångshot”. 

Det menar moderate riksdagsledamoten Jan Ericson från Västra Götalands län.

– I sak har hon så klart fel om sina undergångshot, och hon utnyttjas som en bricka i ett spel där andra försöker tjäna pengar på henne, säger Ericson till Aftonbladet.

Klimatlarmen är överdrivna. Det menar riksdagsledamoten Jan Ericson (M) som i en intervju med Aftonbladet berättar att han tycker att 16-åriga klimataktivisten Greta Thunberg skrämts upp av vuxna i omgivningen.

Trots att FN:s klimatpanel IPCC har fastslagit att det är vi människor som ligger bakom globala ökningen av temperaturen, menar han att detta inte stämmer överens med verkligheten.

I stället, menar Ericson, att vägen framåt stavas ökad koldioxid – för att göra planeten mer hållbar. Samtidigt riktar han kritik mot klimataktivisten Greta Thunberg.

– Jag tycker man ska vara försiktig med att kritisera en 16-åring. Hon har skrämts upp av vuxna i sin omgivning att jorden håller på att gå under och tror verkligen på detta. Hennes engagemang imponerar, men jag tycker lite synd om henne. I sak har hon så klart fel om sina undergångshot, och hon utnyttjas som en bricka i ett spel där andra försöker tjäna pengar på henne, säger Ericson till Aftonbladet.

Greta Thunberg har det senaste halvåret blivit känd internationellt genom sitt engagemang och nyligen spelade in ett videoklipp på det sociala nätverkets Instagrams officiella konto som publicerades inför över 300 miljoner följare.

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar?