Mördade småbarnsmamman hade just pluggat till läkare – här är vännernas ord: ”Stark och levnadsglad”

Den skottlossning som inträffade i Malmö under måndagen kostade en 30-årig småbarnsmamma sitt liv.

Kvinna, som höll sin fyra månader gamla bebis i famnen, skulle precis påbörja sin AT-tjänst som läkare efter flera års studier, när hon istället sköts i huvudet på öppen gata.

Nu berättar vännerna om sorgen.

– Hon var så stolt när hon hade klarat av sin utbildning. Så driven och så stark, säger en av vännerna. Vi förstår inte hur det här kunde hända, säger en av vännerna till Expressen.

Enligt flera vittnen ska åtta skotts av hörts avlossats på Sergelsväg i Malmö under måndagen.

Den 30-åriga kvinnan som träffades i huvudet fördes till sjukhus, där hon senare avled av skadorna, medan hennes fyra månader gamla bebis klarade sig.

”Hur snäll som helst och väldigt livsglad,”

Enligt vännerna var kvinnan en livsglad och snäll person, som var älskad av många. Det berättar dem för Expressen när de träffas under kvinnans minnesstund under måndagskvällen.

– Hon var en fantastisk kvinna. Hur snäll som helst och väldigt livsglad, berättar en av hennes vänner sedan 15 år tillbaka.

Den mördade kvinnan skulle påbörja sin tjänst som AT-läkare

Enligt vännerna hade kvinnan varit stark som slet med läkarstudierna medan hon var gravid. Och när hon tog examen hade hon varit stolt och glad.

– Det går inte att förstå. Jag är i fullständig chock. Hon förtjänade inte det här, berättar en av dem. När beskedet nådde mig blev jag iskall, och jag kan knappt tänka klart, säger en annan av vännerna som närvarade vid minnesstunden på Sergelsväg i Malmö under måndagskvällen.

Ljusceremoni
Foto: Johan Nilsson/TT

Video: Därför är våra sjuksköterskor värda att hylla