Mördaren Anders Eklund vill bjuda in Englas mamma till fängelset

Dubbelmördaren Anders Eklund har avtjänat över ett decennium av sitt livstidsstraff som han dömdes till 2008. Nu har han uttryckt en önskan om att få träffa ett av sina brottsoffers mamma i fängelset, det rapporterar Aftonbladet under torsdagen.

– Han försöker bara låtsas att han har förändrat sig, säger Englas mamma Carina Höglund till Aftonbladet.

Dubbelmördaren Anders Eklund. Foto: Polisen

Anders Eklund fick byta fängelse

2008 dömdes Anders Eklund för livstids fängelse för mord och grov våldtäkt på tioåriga Engla Höglund från Stjärnsund i Dalarna samma år. I rätten erkände Eklund också ouppklarade mordet på 31-åriga Pernilla Hellgren i Falun 2000.

Eklund började att avtjäna sitt livstidsstraff på  Norrtäljefängelsets avdelning för sexualbrottslingar, men fick förflyttas till Tidaholmsanstalten efter att ha slagits blodig av medfångar.

Bjöd in offrets mamma till fängelset

I december förra året ska Eklund ha frågat om inte ett av hans brottsoffers mamma fick komma och besöka honom i fängelset.

Enligt Aftonbladet, som pratat med Engla Höglunds mamma Carina, ska hon för längesen ha uttryckt en önskan om att konfrontera Eklund i fängelset, men då hon inte hört något om det från Kriminalvården har det inte blivit av.

– Att han har begärt att få träffa mig nu äntligen beror väl antagligen på att han vill kunna få ett tidsbestämt straff, säger Carina Höglund till Aftonbladet.

– Det kan vara ett försök från honom att låtsas att han är villig att mötas och att han förändrat sig.