Motverka ångest och psykisk ohälsa — med 4 vanliga örter som gör under för måendet

I dagens samhälle går tempot ofta såpass fort att det blir svårt att hänga med. Det råder ett ständigt konsumerande av information för oss människor och med tanke på det är det extra viktigt att ta hand om kroppen. Hjärnan styr hela vår kropp, så ge den lite extra kärlek genom att boosta med någon eller flera av dessa härliga växtligheter.

 

 

Följande fyra örter är toppenbra att stoppa i sig för att förebygga depression, ångest, och alzheimers sjukdom. Vi ska inte underskatta naturens underverk utan den ger oss otroliga naturliga mediciner. Örterna har flertalet egenskaper som kan minska på vår stress och ångest. Känner du att du behöver boosta dig själv – prova naturens guld.

1. Rosmarin

Foto: Pixabay

Rosmarin har använts som en del av kognitiv medicinering under oerhört lång tid. Örten hjälper till att förbättra minnet och ditt fokus. Rosmarin har unika egenskaper som kan hjälpa till att stimulera den kognitiva aktiviteten. Denna egenskap kan hjälpa till att reducera risken för Alzheimers sjukdom och demens. Aromen har kopplats till att förbättra humöret och minska på stressnivåerna för de som har kronisk ångest eller hormonella problem.

2. Ginko Biloba

Foto: Pixabay

Ginko Biloba är en av de äldsta trädslagen vi har i världen och dess egenskaper har använts under flera århundraden för att behandla hälsoproblem. Det har visat sig fungera för att hjälpa demens-sjuka genom att öka flödet av syre till hjärnan. Forskning menar på att Ginko Biloba innefattar antioxidanter som motverkar fria radikaler och dessa gör att de nervceller som blir påverkade av demens drar nytta av detta. Man tror även att flavonoiderna och terpenoiderna i Ginko Biloba hjälper till att reducera risken för hjärtproblem, cancer och Alzheimer’s.

3. Pepparmint

Foto: Pexels

Pepparmint innefattar ett fytonäringsämne som kallas monoterpener. Studier har visat att detta ämne har egenskaper att stoppa tumörer att växa, så som i bukspottskörteln, levern och i brösten. De gröna bladen har även visat att det hjälper till att motverka cancer i tjocktarmen, lungorna och hudcancer. Forskning har även visat att pepparmint ökar vår vakenhet, minne, problemlösning och koncentrationsförmåga.

4. Ginseng

Foto: Wikimedia Commons

En studie har hittat att ginseng kan fungera som en naturlig behandling mot Alzheimers sjukdom. Den stimulerar även hjärncellerna och ökar koncentrationen. Roten sägs öka den mentala funktionen för att hjälpa till att reducera stress och ångest. Forskning visar att ginseng kan verka som en naturlig cancerbehandling.

Foto: Shutterstock

 

Efter att ha läst vad dessa studier har kommit fram till kommer iallafall jag tänka mer på att få i mig dessa örter. Dela gärna dessa tips med någon du tror kan ha nytta av det, de kommer att tacka dig.