Musikikonen Patti Smiths unika hyllning till Greta Thunberg – med specialskriven dikt

Greta Thunberg har fyllt 17 år
Då får klimataktivisten ta emot en specialskriven födelsedagsdikt från musikikonen Patti Smith.
”Grattis på födelsedagen till Greta, som står i dag, likt varje fredag, och vägrar vara neutral”, skriver hon på Instagram.

Greta Thunberg har hyllats av både världsledare och celebriteter för sin kamp och hängivenhet för klimatet de senaste åren, bland annat av Barack Obama och Leonardo DiCaprio.

Greta Thunberg fyller 17 år

Samtidigt finns det flera, bland dessa den brittiske TV-profilen Jeremy Clarkson och USA:s president Donald Trump, som valt att istället kritisera henne.
Senast i veckan gick den amerikanske musikern Meat Loaf ut och kallade den 17-årige klimataktivisten ”hjärntvättad”.

I går fredag fyllde Greta Thunberg 17 år.
Efter att ha varit på resande fot under flera månader reste hon hem till Sverige inför julen, och födelsedagen firades med att klimatstrejka framför Rosenbad i Stockholm.

Hyllas av Patti Smith

På födelsedagen passade en riktig musikikon på att hylla henne. Den amerikanska musikern Patti Smith publicerade en bild på Greta, tillsammans med en specialskriven dikt födelsedagen till ära.

”Det här är Greta Thunberg, som fyller 17 år i dag, som inte ber om några hyllningar, inga presenter, ingenting förutom att vi inte är neutrala.
Jorden känner till sig eget slag, precis som alla gudar, precis som djuren och den helande våren.
Grattis på födelsedagen till Greta, som står i dag, likt varje fredag, och vägrar vara neutral”, skriver Patti Smith på Instagram.