Mustafa kom till Sverige för en månad sedan. Nu praktiserar han på ICA.

ICA Olsson i Älvdalen, ungefär 4 mil från Mora, hade ett problem. Med nyanlända flyktingar och personal som jobbar på flyktingförläggningen fick de närmare 500 nya kunder. Det var tufft med framför allt språket – sedan kom 23-årige Mustafa Al Azzawie till butiken och ville praktisera. – Helt perfekt, Mustafa var precis den jag behövde, säger ICA-handlaren Bengt Leandersson till DT.

23-årige Mustafa kom till Sverige från Turkiet för drygt en månad sedan, men har redan blivit ett viktigt tillskott till den lilla staden Älvdalen. När ICA-handlaren Bengt Leandersson behövde hjälp när det kom busslaster med flyktingar som skulle handla. Både med språket och information om vilka produkter som fanns i butiken. Då blev Mustafa räddningen som nu gör att det fungerar utan några som helst problem för butiken. Det rapporterar DT.
– Vi har blivit bra bemötta och allt är bra, men jag vill inte bara gå och vänta. I början fick jag hjälpa Migrationsverket med att göra listor på alla som bodde i lägret, men jag ville gärna göra något mer. Så jag tjatade till mig ett papper om praktikplats från Migrationsverket, tog bussen till Älvdalen och gick in på ICA och fick träffa Bengt, berättar Mustafa för DT.

Bengt berättar för tidningen att han är strålande glad över lösningen med Mustafa som praktiserar helt utan ersättning.
– Han gör ett perfekt jobb, vi har verkligen nytta av honom, säger ICA-handlaren Bengt.

Glädjen är ömsesidig och Mustafa stormtrivs i ICA-butiken.
– Jag trivs verkligen och alla svenskar och alla i butiken är så vänliga mot mig. Men jag vill också studera svenska, säger Mustafa som försöker att lära sig så mycket svenska som möjligt i butiken.