My, 27, överfölls av tre okända män – då slog hon ner dem: ”Ren överlevnadsinstinkt”

My Isaksson Nilsson, 27, blev överfallen av tre män när hon var på väg hem från sin syster.

Men gärningsmännen gav sig på helt fel person.

Det var i lördags natt, när My Isaksson Nilsson, 27, promenerade hem från sin syster i Härnösand. Hon tog samma väg som hon alltid gör, och genade över en stor gräsplan när hon hörde snabba fotsteg bakom sig, vilket SVT Härnösand var först med att berätta.

När My vände sig om såg hon tre killar springa rakt mot henne.

– Jag frös till för en sekund men tänkte att det kanske inte var ute efter mig, så jag fortsatte gå. Men de kom ikapp och började slita i mig, berättar hon för Newsner.

Den ena killen drog tag i Mys luva, den andra började slita i jackfickan och den tredje stod mest och tittade på.

Det var då fightern i My kickade in.

– Den ena fick en spark mellan benen och den andra en smäll i ansiktet och i bröstet. Jag vet inte hur det gick till, men jag kom loss i alla fall. Och till slut sprang killarna åt varsitt håll, säger hon Newsner och fortsätter:

– Jag tror det var ren överlevnadsinstinkt. Jag har skämtat om att jag inte kommer vara den som blir paralyserad och ger upp, men jag har ju inte vetat säkert om så skulle vara fallet, säger hon.

Misstänker en spricka i handen

My ringde till sin syster som fick vara sällskap i telefonen sista biten hem. Under natten polisanmäldes händelsen och hon delade även med sig av vad som hänt på Facebook.

”Hej mina kära vänner. Jag kan ärligt säga att jag aldrig varit stoltare att min pappa Kenneth Nilsson och farfar Tage lärde mig hur man slogs i tidig ålder. Ikväll, i höjd med Landgren, när jag var på väg hem från min syster, så blev jag överfallen av 3 unga killar. De var i ca 19-20 års åldern. Jag är en tjej på 155.5 cm, som väger ca 65 kg”, skriver hon i inlägget.

Facebookinlägget har nåtts av tusentals och flera hyllar hennes mod.

”Härligt! Tur det var dej de försökte ge sig på och att du kunde ge dem en nyttig läxa. Bra gjort.”, skriver en.

”Där fick de allt bita i det sura äpplet”, skriver en annan.

”Starkt. Det borde finnas fler som du”, skriver en tredje.

My berättar att hon mår bra efter omständigheterna men misstänker att hon fått en spricka i handen efter slagsmålet.

Nu hoppas hon på att polisen hittar gärningsmännen och att ingen annan råkar ut för samma sak.

– Som jag skrev i mitt Facebookinlägg så är jag inte världens största person direkt, men jag kan slåss. Nästa gång kanske dom ger sig på någon som är mer hjälplös än vad jag är, och då kanske det inte går lika bra. Därför hoppas jag att personerna åker fast.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10157079770531039&set=a.10150248878976039&type=3

Så modigt av My att gå upp i fight med gärningsmännen. Nu hoppas vi att de har lärt sig en läxa och aldrig rör någon annan igen.

Dela gärna om du också tycker att My ska hyllas för sitt mod