Någon sköt Stinas tama rådjur med pil. Nu söker jägare efter rådjurets barn för att det inte ska lida.

Under fem års tid har rådjuret Doris kommit till Stina Beckmann i Surte och fått mat och visat upp sina ungar. Hon har blivit helt tam, men i helgen hittades hon med en pil genom huvudet och fick avlivas av en jägare. Stena Beckman hittade rådjuret för fem år sedan, och hjälpte henne. – Det var iskallt. Rådjuret låg helt utmärglad i snön, som ett benrangel, säger Stian till GP.

Hon hämtade tulpaner som hon matade rådjuret med och en släkting åkte till granngården och köpte rådjursfoder.
Då döpte hon rådjuret till Doris och hon har kommit tillbaka många gånger.
– På vintrarna kom hon för att få mat. Jag har gett henne morötter, grönkål och rödkål. Jag har köpt säckar med foder. Hon älskade grannfruns kanelbullar, säger Stina till GP.

Men i lördags hände det hemska. Då ringde grannfrun och berättade att Doris gått förbi med sitt barn (rådjursbarn kallas kid) med en pil genom huvudet.

Så nu söker de efter kidet för att avliva det så det inte behöver lida.
– Det lever fortfarande på mjölk och kommer att svälta ihjäl annars, säger Stina Beckmann till GP.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Rådjuret Doris blev tamt för flera år sedan och brukade komma hem till Stina och visa upp sina kid. I helgen hittades rå…

Posted by Göteborgs-Posten on Sunday, June 28, 2015