Någon snodde hans tvättid. Nu sprids brevet från den arga grannen som en löpeld.

Det har säkert hänt många någon gång. Men den här personen tog verkligen saken i egna händer när grannen snodde hans tvättid. Den 25-åriga mannen, som tagit tvättiden, hittade en lapp i tvättstugan där någon meddelade att hans kläder tagits som gisslan. För att få tillbaka sina kläder var han tvungen att betala en lösensumma på 800 kronor, enligt lappen.    

Det är Skånska Dagbladet som rapporterar om den här granndispyten i tvättstugan. En av de boende i området hade bokat tvättstugan mellan 8-12, men tagit en liten paus under sitt tvättpass. Det var då en 25-årig man smet in med sin egen tvätt.

När 25-åringen kom tillbaka var kläderna borta. I stället satt en lapp i rummet där han krävdes på pengar för att få tillbaka kläderna. Kravet var på 800 kronor för, som han säger, kränkning, städning och annat arbete det kostat honom när han blev av med sin tvättid.

25-åringen polisanmälde grannen för utpressning, men grannen hävdar att 25-åringen ”begått olagliga intrång.” Var kläderna nu finns är oklart.

tvättstuga

– Han utgår från att jag tagit tvätten, men det har han inga bevis för. Tvätten är ohändertagen, men jag säger inte av vem. Det får han själv räkna ut, säger grannen till tidningen och fortsätter:
– Jag ska skicka en räkning. Om han inte betalar drar jag det juridiskt inför rätta.

Ulf Grönwall, vd för det bolag som äger huset där tvättstugedramat utspelar sig, säger att man inte får ta någon annans tvättid, även om tvättstugan är tom. Så är reglerna.
– Men vi har inga sanktionsmöjligheter. Det handlar om normala umgängesregler. Det finns enligt hyresnämnden inga möjligheter att vräka någon för att man tar en annan hyresgästs tvättid. Vi tar inte heller bort tvätt om någon tvättar på fel tid, säger han till Skånska Dagbladet.

Publicerad av Newsner, gilla gärna