Nicklas hade en önskan om att bli artist – här går barndomsdrömmen i uppfyllelse: ”Showar loss”

Sedan barnsben har 18-åriga Nicklas Bergåse Krafft haft en förmåga att showa loss likt ingen annan.

Nu har han börjat jobba som artist och gör succé på scener runt om i Sverige.

Nicklas Bergåse Krafft, från Vetlanda, har alltid varit en kille med ett stort intresse för musik och dans.

Redan som liten började Nicklas, som föddes med Downs syndrom, att lyssna på Michael Jackson och dansa som den stora stjärnan.

– Vi märkte tidigt att han tyckte att det var kul och att han var duktig på det, berättar mamma Camilla Bergåse Krafft för Newsner.

Enligt Camilla är hennes son väldigt social, men också en kille som kan vara lite tillbakadragen i vissa situationer.

– Ger du honom däremot en mikrofon så ser man hur han skiner upp och kliver ur sitt skal, säger Camilla.

”Han är en showartist”

Och ja, äpplet faller inte långt ifrån trädet. Mamma Camilla jobbar med både musik och inom showbusiness. Även hans storasyster jobbar i branschen.

– Det var faktiskt när hans syster började jobba på partyfabriken som Nicklas en dag blev uppbjuden på scen och vi insåg att det är där han ska vara. Vi såg hur han växte och att han ju är en showartist.

Trots att Nicklas inte hade repat så visste han exakt hur han skulle göra för att få med sig publiken.

– Han hängde med i koreografier och släppte loss och folk älskar ju att se på honom. Han har det där i sig på något vis, säger Camilla och skrattar.

Som sagt en stjärna när det gäller. Har man dessutom en stjärna som Hanna Bouveng bakom kameran så skapas magi🤩

Posted by Camilla Bergåse Krafft on Wednesday, January 4, 2023

Nicklas har fått jobb som artist

Strax därpå tog Camilla in honom i sitt företag och släppte Nicklas som artist.

– Vi presenterar inte honom som någon som har Downs syndrom, utan som vilken artist som helst. Det är inte det som definierar honom, utan han är den han är och han har en extrem utstrålning. Han har DET, som så många söker i den här branschen, säger Camilla och tillägger:

– Nicklas är ju inte påklistrad, du får det du får. Han älskar att stå på scen och vara bland folk. Han showar loss och vet precis vad han ska göra för att få hundra personer att stå upp och köra.

Det faktum att Nicklas jobbar som artist har väckt stor uppståndelse, men för Camilla och familjen är det inget konstigt.

– Jag trodde aldrig att det skulle bli sådana här reaktioner. För oss har det alltid handlat om att Nicklas ska få göra det han vill, att han ska få göra precis som alla andra ungdomar i hans ålder gör. Det är inte alltid genomförbart kanske, men vi har alltid försökt att uppfylla det han vill göra, säger Camilla och tillägger:

– När han fyllde 18 så funderade vi över vad andra ungdomar gör i den åldern, jo de går på nattklubb. Då såg vi till att Nicklas fick gå på nattklubb med hela släkten.

Ja vad ska man säga. Han är en stjärna och när han får hänga med underbara gänget på Partyfabriken Tyringe så är han så…

Posted by Camilla Bergåse Krafft on Wednesday, January 4, 2023

Camilla menar att Nicklas förstås har förmånen att ha människor omkring sig som jobbar inom musik och som ser hans potential.

Men hon är säker på att han hade fixat drömjobbet på egen hand ändå.

– När vi var i Mellby i somras var det ett band som skulle spela. Nicklas var borta från oss ett bra tag. När vi senare under kvällen skulle gå dit och kolla kom sångerskan fram till oss och sa att hon och Nicklas bestämt att han skulle vara med och köra, så plockade hon upp mikrofonen till honom. Han har en sådan förmåga liksom, han når fram till folk.

Nu hjälps vi åt att skicka våra varmaste gratulationer till Nicklas.