Nollningsfest med 1000-tals ungdomar spårade ur – sköt raketer i folksamling: ”Mycket sprit och fylla”

I fredags deltog tusentals ungdomar i en nollningsfest i Borås som urartade så pass att polisen tvingades kalla in resurser från Göteborg och bevakning med helikopter, rapporterar Expressen.

Inför skolstarterna gick Västra Götalands smittskyddsläkare Thomas Wahlberg ut och varnade för både insparksfester och nollningar.

– Jag tycker att man ska vara medveten om att det här viruset finns i samhället och att vi alla kan bli smittade och att vi alla kan föra det vidare till andra. Därför är det så oerhört viktigt att man verkligen är noga och försiktig så man inte sprider smitta. Håller avstånd och är noga med sin hygien. Inspark, nollningar närmar sig och det är viktigt att man tänker på pandemin och håller avstånd, sa Thomas Wahlberg då till GT.

Kallade in förstärkning

Men trots smittskyddsläkarens varning larmades polisen till en stor nollningsfest i fredags kväll. Festen ägde rum på Byttorp IF i Borå och urartade snabbt.

Bilden till vänster är från ett annat tilläflle. Foto: Jash Doweyko-Jurkowski, TT/ Facebook

Enligt polisen var det runt 1000 ungdomar på plats och frivilliga föräldrar som larmade polis när festen började urarta med allt för mycket fylla och raketskjutningar.

– Vi stoppade och kontrollerade både människor och bilar. Helikoptern var uppe så den flög också dit och kollade läget uppifrån, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst till Expressen.

Helikopter var på plats

Sjuhäradspolisen berättade om festen i ett Facebookinlägg där de också skriver att de fick tillkalla ytterligare resurser från Göteborg till området för att stötta den lokala polisen.

”Helikopter var också på plats för att bevaka händelsen, där det bland annat sköts raketer i folksamlingen samt blev mycket trafik som krävde dirigering”, skriver polisen i inlägget.

Det senaste dygnet har varit näst intill obeskrivligt.Under gårdagen började vi redan efter lunch med förebyggande…

Gepostet von Polisen Sjuhärad am Samstag, 12. September 2020

Polisen bedömde att läget var lugnt igen vid 22-tiden på fredagskvällen. En 17-åring omhändertogs på platsen och överlämnades till socialtjänsten. I övrigt skrevs inga anmälningar.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required