Norska prinsessan Märtha Louise lämnar oväntat besked – som påverkar prinsesstiteln

Märtha Louise chockerar sina anhängare idag med en uppdatering av prinsessetiteln, som hon gör via Instagram, vilket också var plattformen som hon valde att meddela sitt förhållande till schamanen Durek Verret.

Tillsammans med ett foto skriver Märtha Louise en längre text på Instagram och säger nu att hon vill göra förändringar när det gällande prinsesstiteln.

Såhär skriver prinsessan Märtha Louise om beskedet:

”Det har varit många diskussioner kring min användning av titeln i kommersiellt sammanhang på sistone. Det faktum att jag använde Prinsesstiteln på min turné har jag tidigare sagt att jag är väldigt ledsen över, och jag står fortfarande fast vid det. Det var ett misstag och jag förstår att det provocerar när prinsesstiteln används på detta sätt.

Diskussionerna är något jag har tagit på allvar, och i samarbete med min familj har vi funnit att det är bäst att vi gör några förändringar.

Vi har därför gemensamt kommit fram till att jag använder titeln ’prinsessan’ när jag representerar kungahuset, gör mina officiella uppdrag hemma och utomlands och i privata sammanhang. Från och med nu kommer jag inte att använda min prinsesstitel i kommersiella sammanhang. Det betyder att jag i alla kommersiella sammanhang använder bara Märtha Louise.

Jag tycker att detta är en bra lösning där det finns en tydlig åtskillnad mellan min affärsverksamhet och min roll som representant för Kunghuset och därmed skapat utrymme för större frihet i min affärsverksamhet. ”

Prinsessans kärlek – Shaman Durek, är snabb med att visa sitt stöd officiellt på Instagram, genom att skriva följande rader i kommentarsfältet:

”Jag är stolt över dig baby, du är en sådan mäktig och stark kvinna”. 

Gör ett hjärta i kommentarsfältet om du också stöttar Märtha Louise beslut.