Nu är det slut med kärlekshänglås på Pont des Arts i Paris.

Många hjärtan är på väg att krossas. Paris har påbörjat nermonteringen av de populära kärlekshänglåsen från bron Pont des Arts. Anledningen är att den enorma tyngden riskerar få bron att kollapsa.

Massvis med kärlekspar världen över har låst fast sin eviga kärlek på Parissbron Pont des Arts, som går över floden la Seine. Att hänga upp sitt kärlekshänglås tillsammans med sin älskade har blivit en populär tradition och en symbol för evig kärlek. Men nu är det slut på det. Paris har beslutat för att ta bort alla kärlekshänglås för gott och redan i måndags började de runt 700 000 hänglåsen att tas ner, skriver Daily Mail.
– Hundratusentals hänglås sitter fast på några av Paris broar. Fenomenet för med sig två problem: en långsiktig nedslitning av stadens kulturarv och en säkerhetsrisk för besökare, såväl parisare som turister, skriver politikerna i en kommuniké, enligt SVT.
Förra året kollapsade delar av bron på grund av låsens tyngd och då stängdes bron av för trafik då man var rädd att hela bron skulle rasa.

Under hela den här veckan kommer man att jobba med att ta bort låsen och då kommer bron att återigen vara stängd för trafik. När bron öppnar igen kommer det att finnas en tillfällig konstinstallation vid sidan om brons kanter, iscensatt av flera internationella, okända konstnärer. Fram till höst pågår utsällningen och sedan kommer bron att ha glasskivor istället för metallgaller.

pont-des-arts

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.