Nu har Sveriges första kontantlösa mataffär öppnat: ”Det här är framtiden”

Coop i Grand centralhuset, i Sundbyberg utanför Stockholm, blir den första matbutiken i Sverige som inte tillåter kontanter.

Här är det bara tillåtet att betala med kort.
– Det kommer säkert att komma in synpunkter. Men vill man betala med kontanter så kommer vi tyvärr inte kunna ta emot det. Vi får dock vara lyhörda för alla åsikter, säger butikschefen Joakim Andersson till mitti.se.

 

 

Foto: Fredrik Sandberg / TT

Coop-butiken i Sundbyberg är nu den första mataffären i Sverige som inte tillåter kontanter som betalning.

Linus Edestav, distriktschef på Coop, tycker att det är ett naturligt steg att ta.
– Det är den första helt kontantlösa butiken inom dagligvaruhandeln i landet och Coops pilotprojekt. Det ligger helt rätt i tiden – är tryggt för alla som handlar och för personalen. Plus att det är en hanteringskostnad att ha hand om kontanter, berättar han för mitti.se.

”Kommer komma synpunkter”

Joakim Andersson, butikschef på Coop, är medveten om att det kan finnas kunder som blir missnöjda.
– Det kommer säkert att komma in synpunkter. Men vill man betala med kontanter så kommer vi tyvärr inte kunna ta emot det. Vi får dock vara lyhörda för alla åsikter, säger han till mitti.se.

STOCKHOLM 20180831
En man betalar med kontanter i butik
Foto: Fredrik Sandberg / TT 

Just nu är det bara kort som gäller som betalning, men i framtiden kan det komma fler betalningsmöjligheter.
– Ja. Det kommer nog att komma fler betalningsmöjligheter som swish och Apple Pay, säger Linus Edestav och Joakim Andersson.

Vad tycker du om det här? Är det bra att man inte kan betala med kontanter i mataffären? Lämna din åsikt i kommentarsfältet!