Nu hyllar vi de 300 hjältar som går en kamp mot klockan – för att rädda 2-åringen från brunnen

Nu är det 10 dagar sedan den 2-årige pojken Julen, ramlade ner i en djup brunn i Totalán utanför Malaga, Spanien.

Brunnen är mer än 100 meter djup och har endiameter på enbart 20-25 centimeter.

Sedan dess har över 300 hjältar kämpat dag och natt med den svåra räddningsinsatsen.

Det var under söndagen den 13 januari som 2-årige Julen ramlade ner i den djupa brunnen när han var på en utflykt med familjen. Familjen har berättat för spanska medier att de hörde hur pojken skrek när han föll, men efter det har det inte funnits några livstecken.

Borrhålet, som har använts för att hitta vatten, har ett djup på över 100 meter och en diameter på bara 20-25 centimeter.

I början av räddningsinsatsen lyckades räddningsarbetarna få ner en kamera i hålet där man vid 78 meter kunde se den godispåse som Julen hade i handen när han föll ner. Kameran fångade även ett lager med blöt sand, enligt AP.

Räddningsarbetarna har borrat ett nytt hål som går parallellt med ursprungshålet, detta ska ha blivit klart under torsdagsmorgonen.  Men det svåra räddningsarbetet har kantats av flera bakslag och de kämpar hela tiden mot klockan, skriver El País.

Nu återstår flera problem som måste lösas innan man kan nå fram tid man tror pojken befinner sig. Bland annat måste man lägga till 12 meter med rör, för att säkerställa säkerheten för de räddningsarbetare som ska ta sig ner i hålet, vilket är den farligaste delen av operationen.

rescate
Foto: Youtube

När detta är färdigt kommer räddningsarbetare att firas ner i en specialbyggd bur i metall, efter detta måste de gräva ytterligare fyra meter för hand till den plasten där man tror att den lille pojken finns, rapporterar El País.

rescate Julen
Foto: Youtube

Man tror att det här sista delen kommer att ta max 24 timmar, enligt chefen för räddningsaktionen Ángel García Vidal, skriver El País.

Mer än 300 människor jobbar med den massiva räddningsinsatsen för att rädda Julen. De jobbar dag och natt, utan att vila. Trots att man stött på flera komplikationer och bakslag ger ingenjörer, brandmän, gruvarbetare och volontärer inte upp. På bara några dagar har man fått bort 400 000 ton sand, en räddningsoperation i den här storleken skulle i normala förhållanden ta månader att genomföra, rapporterar escribe Telecinco.

julen
Foto: Youtube

Vi hoppas att det lyckas få upp Julen oskadd! Och nu tycker jag att vi hjälps åt att hylla alla de människor som jobbar dag och natt för att rädda pojken. Ni är sanna hjältar!