Nu hyllar vi duktiga polishunden Modig – räddade livet på ung person: ”Stor eloge”

Polishunden Modig brinner för sin uppgift, att tillsammans med sin hundförare göra samhället till en tryggare och säkrare plats.

När patrullerna inte får resultat i sina sökanden, kallas Modig in för att nosa upp spår.

Och visst kan man lita på denna duktiga polishund – som nu hyllas som en hjälte!

Den här veckan befinner sig Modig och hans hundförare på Gotland. Där dröjde det inte länge, innan Modig skulle göra en heroisk räddningsinsats.

”Modig hann knappt sätta tassarna på ön innan hans insats var avgörande för liv och död”, skriver Polisen Stockholm i ett Facebook-inlägg.

Polisen beskriver hur en patrull utan hund hade sökt efter en ung person som man befarade kunde ta sitt liv. Men då patrullens sökande inte var framgångsrikt, och personen inte kunde hittas, kallades Modig och hans hundförare in.

Modig av Martes Foina och hans förare jobbar på Gotland denna vecka. Modig hann knappt sätta tassarna på ön innan hans…

Gepostet von Polisen Stockholm – hundenheten am Mittwoch, 8. Juli 2020

Hittade snart ett spår

”Modig sattes att leta spår i det området där man hittat personens moped. Många hade varit och gått på platsen men med lite tålamod hittade Modig ett spår som han och föraren följde upp”, skriver Polisen Stockholm.

Med en effektiv och noggrann insats, kom snart ett lättnadens besked – Modig hittade den försvunna personen!

”Spåret ledde till en klippkant som Modig undersökte väldigt noggrant. Han fortsatte sedan iväg en bit längs klippkanten på en stig och skallmarkerade kort därefter att han hittat personen.”

Hyllas som en hjälte

Trots att den första patrullen inte kunnat hitta den saknade personen i mörkret, var det ingen match för polishunden Modig.

”Mörker, svarta kläder och en klippskreva gjorde det omöjligt att se personen. Men doften undgick inte Modigs känsliga nos”, skriver Polisen Stockholm.

Nu hyllas Modig som en hjälte på nätet. Polisens Facebook-inlägg har fått tusentals reaktioner, tummar upp och glada kommentarer som hyllar Modig och hans kollega.

”Stor eloge till både hund och förare”, skriver en användare. ”Vilken fantastiskt duktig hund med sin förare som lyckades hitta den försvunna personen”, skriver en annan. ”Våra fyrbenta vänner är sååå värdefulla”, skriver en tredje.

Bra jobbat Modig, vilken fantastisk insats och en sådan tur att du kunde hitta den försvunna personen. Nu hoppas vi att denna unga person får den hjälp som behövs.

Dela gärna artikeln för att hylla Modig och andra polishundar som gör samhället till en tryggare plats!

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required