Nu hyllar vi frisören Ali – klipper hemlösa gratis inför julen

Frisören Ali Zaki på Kingsman Barbershop i Malmö erbjuder hemlösa gratis klippning varje söndag fram till jul, skriver Aftonbladet.
Nu hyllas hans initiativ för samhällets svagaste av tusentals på sociala medier.

Ali driver sin salong i centrala Malmö sedan början av året. Då kom han från Köpenhamn – där han och en kompis brukade klippa hemlösa före jul.

Foto: TT

Nu tar han den godhjärtade traditionen till Sverige.

Före jul erbjuder hans salong gratis klippning till alla hemlösa. Först gick Ali ut med meddelandet på Facebook, och nu förklarar han för Aftonbladet att han även ska gå till Stadsmissionen och berätta att alla hemlösa i Malmö har den möjligheten.

Fresh Day 😍💈👌

Posted by Kingsman Barbershop triangeln on Wednesday, June 5, 2019

– En man började nästan gråta. Han sa ”Tusen tack. Ingen har tänkt på mig så här förut.” En klippning gör så mycket för självkänslan. Det är som balsam för själen, säger Ali Zaki till Aftonbladet.

Han förklarar för tidningen att han som invandrare vill bidra till andras välfärd – och det önskar han att folk ser.

– Jag hoppas folk förstår att vi vill hjälpa till i samhället. Vi vill också se till att andra människor mår bra, säger han.

Så här skriver Ali i sitt inlägg på Facebook:

”Kära människor, jag heter Ali och jag äger en barbershop i Malmö, jag tänkte på det snart jul och vi ska fira det med vår familj och närmaste vänner, men det är en sak som är viktig och det är hemlöst som inte har något så de kan också vara glada som oss och känna sig som andra. !! Jag bestämde mig för att klippa alla hemlösa i Malmö så att de kan vara glada för jul, vi är människor så vi måste tänka på dem hemlösa och hjälpa dem om vi har möjlighet, så för alla som ser mitt inlägg är trevligt att kontakta mig om du känner någon som vet något om hemlös tack.”

Inlägget har redan fått tusentals människor att slänga sig på gilla-knappen och i skrivande stund har över 900 personer delat det vidare.

”Fantastiskt, det värmer mitt hjärta att läsa! Tack!!”, skriver en person i kommentarerna.

”Här finns änglar med, men dom syns ej arbetar i det tysta… mycket fint gjort”, skriver en annan person i kommentarerna.

Det snart jul 🎅🎅Kära människor, jag heter Ali och jag äger en barbershop i Malmö, jag tänkte på det snart jul och vi…

Posted by Kingsman Barbershop triangeln on Tuesday, November 5, 2019

Vilken underbar gest, Ali! Dela gärna inlägget vidare så att fler nås av hans fina julbudskap!

TV: Statistik på pensionärers situation i Sverige