Nu hyllar vi Jörgen och polishunden Nisse som spårade upp och tog fast tjuven

Det finns många fantastiskt duktiga hundförare och hundar inom polisen, som förtjänar vår och samhällets största respekt. 

Titta bara på Jörgen och schäfern Nisse. 

Genom ett bra samarbete lyckades Nisse spåra upp en misstänkt gärningsman som försökt fly genom en kohage, efter att ha stulit skor på en galleria. 

”En eloge till den vakna allmänheten som larmade polisen, väktarna som jagade efter och tog en sista punkt där de såg honom, Kungsbackapolisen som höll koll så ingen smet ut från området, poliskollegan som skrämde bort kossorna och Nisse vars nos föredömligt spårade upp den misstänkta gärningsmannen”, skriver Polisen Halland på Facebook

Det var allmänheten som var snabba nog att larma polisen, när en väktare sprang efter en misstänkt gärningsman från shoppingcentret Freeport i Kungsbacka.

Väktarna följde efter gärningsmannen en bit, men avbröt jakten och en polispatrull anlände från Kungsbacka. Hundföraren Jörgen och polishunden Nisse larmades också, då en misstänkt gärningsman är på flyende fot. 

Så här berättar polisen själva om insatsen:

En alert allmänhet larmar polisen när hen ser väktare springa efter en misstänkt gärningsman från Freeport i Kungsbacka,…

Publicerat av Polisen Halland den 6 augusti 2017

Det är bara instämma i polisens hyllningskör! Bra jobbat alla inblandade och stort tack till Jörgen och Nisse. 

Dela gärna vidare om du också tycker att våra poliser och polishundar gör ett fantastiskt arbete. 

 
 

Läs mer om...