Nu hyllar vi Peter som plockade upp 40 främlingar och körde hem dem i snökaoset

När 26-årige Peter Olah, från Tyresö, fick se att folk satt fast i trafiken under onsdagsnatten tvekade han inte en sekund. Han plockade upp mellan 35 till 40 främlingar och körde dem ända hem.
– Alla därute förstår ju att sådana här dagar hjälps vi åt, säger han till TT.

Det var under natten mellan onsdag och torsdag som 26-årige Peter Olah fick ett samtal från en kompis. Hon satt fast i trafikkaoset på grund av oplogade vägar, och Peter satte sig genast i bilen och körde från Tyresö där han bor. 

På vägen dit fick Peter se vilket tvärstopp det var, och att många kämpade för att ta sig därifrån i den kalla natten. Peter tvekade inte en sekund, han stannade bilen för att plocka upp så många han kunde. Han nöjde sig inte heller med att fylla bilen en gång, han körde de som fick plats för att sedan åka flera gånger, totalt blev det sex till sju turer. 
– Det blev kanske 35-40 personer totalt. Jag plockade upp folk längs Flatenvägen kan man säga, säger Peter till Expressen

För Peter som kunde nöjt sig med att hämta sin kompis och åka hem och lägga sig var det en självklarhet att skjutsa främlingar ända hem. 
– De blir ju chockade, det är ganska osvenskt det här att stanna vid en främling och säga ”hej vill du följa med?”, men de blir extremt tacksamma. Alla därute förstår ju att sådana här dagar hjälps vi åt, säger han till TT. 

 

Tack vare 26-årige Peter slapp närmare 40 personer tillbringa natten i bilen eller vandra hem, en sann vardagshjälte.
Dela gärna om du tycker att världen behöver fler personer som Peter.

Publicerad av Newsner, gilla gärna