Nu hyllar vi polishunden Fight som går i pension – efter åtta år i tjänst: ”Förgyllt vår vardag”

Polishunden Fight blev rikskänd när han själv sprang till jobbet efter att han glömts hemma.

Nu, efter en lång och trogen tjänst hos polisen, går han i pension.

Det var sommaren 2019 som polishunden Fight blev rikskänd när han själv sprang till jobbet efter att ha glömts hemma.

Nyheten om Fight väckte stor uppmärksamhet och människor från norr till söder beundrade hans hängivenhet till jobbet.

Delar med sig av fina minnen

Men nu, ett år senare, är det dags för 10-åriga schäfern att gå i pension.

Polisen i Östra norrbotten skriver om beslutet på Facebook.

”Fight går i pension. Kanske vår gladaste och arbetsammaste polis går nu i pension efter 8 år i tjänst”, skriver polisen.

Mikael Engren, kommunpolis i Östra Norrbotten delar med sig av ett kärt minne med hunden och hans husse Jörgen.

”Det var rätt sent på året och snön låg som en filt över stad och land, passet gick mot sitt slut och både jag och husse inväntade refrängen. Den kom i form av ett radioanrop. Ett personrån hade begåtts i en kommun ca 8 mil bort och RLC(regionledningscentralen) begärde assistans av en hundpatrull”, skriver han i inlägget.

Mikael, Jörgen och Fight var den enda ledigapatrullen så de påbörjade färden mot den misstänkta brottsplatsen för att genomföra ett sök med hund.

Fick upp spår direkt

”Jörgen hade just innan pratat om hur skönt det skulle vara att komma hem efter passet och hade nämnt en serie som han höll på att se. Då planerna nu ändrades så var det med en lätt suck som han rattade ut bilen på E4:an. Serien skulle få vänta då passet skulle förlängas och med sig i bilen hade han även undertecknad, som han tycker pratar för mycket. Personligen så kan jag tycka att vi på så sätt kompletterar varandra eftersom han inte pratar i onödan”, skriver han.

När patrullen kom fram till platsen fick de veta att rånet hade skett flera timmar tidigare och sedan dess hade ny lagt sig på backen. Något som försvårade arbetet rejält för Fight som skulle spåra.

Men Fight hoppade lika glatt ur bilen för det och fick sin söklina påkopplad.

”Jag gick som brukligt några meter bakom för att inte störa han som nu hade huvudrollen. Det tog inte länge så hade Fight hittat bevisföremål som man kunde härleda till det gångna brottet”, skriver Mikael och tillägger:

”Detta är ett av alla minnen som Fight bidragit med och som förgyllt vår polisvardag. Tack Fight för att vi fick ha dig som kollega”, avslutar Mikael Engren, kommunpolis i Östra Norrbotten.

Fight har berört hundratals

Inlägget om Fight har berört hundratals människor och många önskar honom lycka till i framtiden.

”Vackra smarta Fight, ha nu anangenäm pensionärstillvaro och tack för alla insatser du gjort under ditt yrkesliv!”, skriver en person.

”Fina Fight! 💞Grattis till pensionen. Så väl värd det. Men jag hoppas på ett litet bildsvep där han lägger huvudet på sned som bara han kan.. 😍, skriver en annan.

”En av de finaste hundarna jag träffat!”, skriver en tredje.

Fight är verkligen värdig sin pension. Vilken fantastisk hund.

Dela gärna artikeln om du också tycker att polishundarna gör en viktig insats i vårt samhälle och passa på att gratta hunden Fight.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required