Nu hyllar vi polishunden Nato – jagade ikapp och hittade tjuvarna på två timmar

Tidigare har Newsner rapporterat om inbrottet i Kristianstad där två män bröt sig in på ett företag. Under polisens sökprocess efter tjuvarna var det slutligen en polishund som fångade brottslingarna.

Här är hunden och hans hundförare som nu hyllas på polisen Kristianstads facebooksida för sin insats.

När polisen fick larm om ett inbrott under en natt, var det företaget Lantmännen som var drabbade av inbrottstjuvar, enligt polisen Kristianstad. Polispatrullen startade en sökning efter de misstänkta männen. Polishunden Nato fick upp ett spår och tillsammans med sin förare Micke kunde de efter två timmar ta fast männen vid en golfbana i Kristianstad.

Hyllas stort efter insatsen

Nu hyllas detta radarpar i sociala medier.

Så här skriver Polisen Kristianstad på sin facebooksida:

”Natten mot måndagen denna veckan fick Lantmännen i Kristianstad oönskat besök av tjuvar. Flera patruller beordrades till platsen när väktare slog larm om inbrottet och Micke med Nato var en av patrullerna. De fick snabbt upp ett bra spår på området och därefter påbörjades ett 11 km långt spår som gick genom skog, kärr och stad och slutade med att 2 gärningsmän grips i närheten av Skepparslöv. Det var ett långt och utmanande spår och efter nattpasset fick både Micke och Nato välbehövlig vila och sömn.”

Titta bara hur Nato glatt tittar upp på en av sina favoritpoliser som han tog fast tjuvarna tillsammans med – vilken lycka!

Drag i linan för hundföraren Micke med tjänstehunden Nato Natten mot måndagen denna veckan fick Lantmännen i…

Posted by Polisen Kristianstad on Tuesday, 18 June 2019

Vilken duktig polishund! Sprid gärna det här vidare för att hylla radarparet för deras insatser i samhället.