Nu hyllar vi restaurangen som bjöd på gratis mat till bilisterna som fångades av snöovädret

Snöovädret i Stockholm har medfört sig upprörda människor och tråkiga nyheter. Men det har också engagerat människor att hjälpa till och visa stort hjärta. 26-årige Peter, som körde hem 40 strandade främlingar mitt i natten, är ett exempel. Ett annat är Hamburgerrestaurangen Caliburger i Täby.

När de förstod hur människor satt fast i timslånga bilköer utan varken vatten eller mat bestämde de sig för att agera. Personalen fixade över 200 hamburgare och drog ut i snöyran – och delade ut gratis hamburgare till alla som ville ha.

– Det går inte att mätta alla, men lite kan man göra, säger restaurangägaren Charlie Younan till Täby Nyheter.

Det var efter att Charlie och de övriga hört om en man som suttit på motorvägen i sex timmar och bara hade en avslagen mineralvatten i bilen, som de ville göra en insats. Charlie insåg hur många människor som var helt fångade av kaoset i trafiken – utan någon chans att äta eller dricka. Det berättar han för Täby Nyheter.

– Jag kände att vi behövde göra något. Det kan hända mig, vem som helst. En del hade suttit i flera timmar, och det är omöjligt att få tag på mat och dricka. Det måste ha varit ett helvete för dem som satt fast, säger han till sajten.

Sagt och gjort. Restaurangen fixade över 200 hamburgare, strips och dricka och åkte sedan till ett område för att dela ut till bilister. Mottagandet från de hungriga trafikanterna var minst sagt varmt.

– Jag har fått så mycket respons, och det känns så jäkla härligt. Folk sa att vi gjort deras dag. Det blåste som fan och snöade, men man kände inte av det för stämningen var så jäkla härlig, säger Charlie till Täby Nyheter.

Sånt här mig hopp om mänskligheten! Nu hyllar vi Charlie och hans restaurang för att ha agerat med hjärtat och inte hjärnan. Det borde fler göra.