Nu hyllas Stefan Löfven av Carl Bildt – här är hans motivering

Foto: Wikimedia Commons

Amerikanska rapparen ASAP Rocky satt häktat ända sedan den 30 juni och han åtalades den 25 juni för misshandel av normalgrad.

Trump kontaktade Löfven

Flera världsartister har ställt sig på rapparens sida och menar att han är ”oskyldig”. Till och med president Donald Trump gav sig ut i ärendet och kontaktade Sveriges statsminister Stefan Löfven för att försöka tala honom till rätta och fria rapparen.

Stefan Löfven. Foto: Wikimedia Commons/Frankie Fouganthin

”Alla lika inför lagen”

Stefan Löfven med hela regeringen svarade:

– Det har redogjorts för Vita huset att i Sverige är alla lika inför lagen, sa då Margot Wallströms pressekreterare till Aftonbladet.

Trump besviken på Löfven

Efter det har Trump gått ut på sin Twitter och beskrivit hur ”besviken han är på Löfven” för att inte kunna påverka rättsprocessen.

Löfven svarade återigen att regeringen står utanför rättsprocessen och inte tänker blanda sig i. Om Trumps utspel på Twitter, har Löfven backat ifrån och inte kommenterat.

Carl Bildt. Foto: Wikimedia Commons/Bengt Nyman

Löfven hyllas av Carl Bildt

Löfvens agerande hyllas nu av den tidigare statsministern Carl Bildt som tycker att regeringen har skött allting rätt.

– Jag tycker det är rätt av regeringen att inte ge sig in i en gyttjebrottning med Trump. Det är hans element, och skall inte vara Sveriges. Man har sagt vad man har sagt och det kan väl räcka med det, säger Carl Bildt i en kommentar till Aftonbladet.

ASAP Rocky är åtalad och väntar på rättegång.

LÄS MER: Trump ”väldigt besviken” på Löfven – här är statsministerns iskalla svar

Vad tycker du om det här? Sprid gärna vidare för att dela din åsikt.

Exit mobile version