Nu kan du få öl levererad av drönare på Island

Alla jag pratat med som varit på Island är smått lyriska när det kommer tillbaka till Sverige. 

De visar bilder på när de poserar vid varma källor, rider islandshäst och berättar om idylliska bergslandskad.

Själv har det där aldrig känts som något för mig – men nu kanske det ändå är dags att göra ett besök på ön. 

Anledningen? Här ska du snart kunna få din öl levererad av drönare, rapporterar The Verge

© Carlbergs UK

Det är logistikföretaget Flytrex som har slagit sig ihop med den lokala budfirman AHA i Reykjavik, för att göra varje lat och ölsugen människas drömmar till verklighet.

I vissa områden av den isländska huvudstaden kan hungriga eller törstiga kunder vara tvungna att vänta upp till en timme för att få en hemleverans levererad.

Drönarna ska dock kunna korta ned denna tid, genom att flyga över flyga direkt över bukten i Reykjavik, som du idag måste köra runt. 

För tillfället kommer drönare kräva någon mänsklig assistans för att slutföra leveransen, eftersom de ännu inte är tillräckligt bra utrustade för att släppa varorna direkt till kundens dörr. 

Men Flytrex hoppas att drönare i framtiden kommer att kunna släppa ned paketen via en vajer direkt till dörren, för att eliminera behovet av mänsklig interaktion en gång för alla.

© Pxhere

Den lilla flygmaskinen kan bära paket upp tre kilo och har en mil i räckvidd. Det är inte mycket, men det är perfekt för den typ av on-demand-varor som AHA säljer; öl, sushi och hamburgare. 

Flytrex bygger egentligen inte drönare, istället arbetar man med bitar som ska underlätta organisationen och infrastruktren kring drönarleveranser. I detta fall innebär det att ha kontakt med isländska transportstyrelsen och bygga upp nätverk och leveranssystem. 

AHA och Flytrex börjar med cirka 20 leveranser per dag och man hoppas kunna uttöka samarbetet så att leveranser kan kunna ske runt om Reykjavik i slutet av detta år, skriver The Verge. 

Tycker du att detta är en smart idé? Dela gärna vidare denna nyhet om du känner någon som älskar öl 🙂