Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Nu kan du snart ”ogilla” på Facebook.

Många av oss har länge upplevt det som lite märkligt att trycka på ”Gilla”-knappen när någon av våra vänner postar en sorglig nyhet på Facebook. Vi vill såklart visa vår empati och att vi känner med vår vän, men inte genom att gilla uppdateringen. Men nu kan det snart bli ändring på det här. Facebook jobbar nämligen på en funktion många av oss väntat på länge.

En knapp för att trycka ”ogilla” på en Facebook-uppdatering är något som många efterfrågat under en mycket lång tid, men Facebook har alltid viftat bort förfrågningarna. Ända tills nu.

– Jag tror att människor har velat ha en ”ogilla”-knapp i flera år. Idag är det en speciell dag, för idag är dagen jag kan meddela att vi jobbar på att utforma en sådan funktion, sa Facebooks grundare och VD Mark Zuckerberg vid ett tal under gårdagen, enligt ABC News.

Mark Zuckerberg berättade vidare att man hoppades kunna lansera knappen inom en snar framtid.

Facebook har tidigare undvikit att introducera en sådan knapp då man varit rädd för att den skulle kunna användas på ett negativt sätt. Men företaget har med tiden insett att den kan vara användbar i situationer när det känns märkligt att ”gilla” en nyhet som inte är positiv.

Publicerad av Newsner, gilla gärna

 

Läs mer om...