Nu står det klart: Han ersätter Persbrandt i ”Beck”.

Norske ”Game of thrones”-stjärnan Kristofer Hivju ersätter Mikael Persbrandt i ”Beck”. – Jag har varit ett ”Beck”-fan länge, säger han till Nöjesbladet.

Vi var många som tappade andan när vi nåddes av nyheten att Persbrandt lämnar rollen som Gunvald i ”Beck”, en roll han spelat hela 26 gånger.
Nu står det klart att man i stället kommer att plocka in Kristofer Hivju, mest känd för sin medverkan i storserien ”Game of Thrones”.
– Det har varit klart ganska länge. Jag är jätteglad över det här. Jag har varit ett ”Beck”-fan länge så det var självklart att tacka ja när det gick att lösa schemamässigt. Jag har spelat många farliga män så jag tycker det är väldigt roligt att få spela polis, säger han till Nöjesbladet.

Det är dock inte frågan om att han går in i samma roll. Hivju kommer att spela karaktären Steinar Hovland, Martin Becks nya sidekick. Han verkar heller inte särskilt orolig över den ofrånkomliga jämförelsen med Persbrandt.
– Det är klart att han har gjort ett stort avtryck som Gunvald. Jag är ju en stor beundrare av Persbrandt. Han är en väldigt bra skådespelare som verkligen har skapat en ikonisk rollfigur. Men jag ska inte göra en ny Gunvald utan en helt annan typ av roll, säger han.
Vad som händer med Gunvald vägrar han dock avslöja.
– Men vad som händer med Gunvald kommer vi inte berätta, det får man se i januari 2016 när den femte filmen i serien har premiär, säger han.