Ny forskning: Kvinnor kör bättre än män

Har du någon gång undrat vem som egentligen är bäst på att köra bil?

Nu är det bevisat.

Enligt forskare i Norge är kvinnor bättre än män på att köra bil, skriver Daily Mail.

Forskarna i Norge har studerat 1 500 personer. De har tittat närmare på ålder, kön och personlighet – och undersökt hur det påverkar oss när vi kör. Studie har kommit fram till att män är mer lätta att distrahera – och det innebär enligt forskarna att de är sämre på att köra bil.

– I en ny rapport har man fastställt att ouppmärksamhet ligger bakom minst 12 procent av alla bilolyckor, säger forskaren Ole Johansson på Institute of Transport Economics i Oslo.

Äldre kvinnor var svårast att distrahera bakom ratten, enligt undersökningen.
– Jag upptäckte att unga män var de som var mest benägna att rapportera distraktion. Extroverta och neurotiska personer samt de som kör bil ofta visade sig också vara mer benägna att tappa fokus under bilresan, säger Ole Johansson, enligt Daily Mail.

2015 dog 201 män och 58 kvinnor i trafiken, vilket var en ökning på fem procent för män och en minskning på 27 procent för kvinnor sett från förra året. Då gick NTF ut med uppmaningen ”kör som en kvinna!”.

– Kvinnors högre säkerhetstänk i trafiken visar sig även i att kvinnor har mellan fem och tio procent högre bältesanvändning än män. Bland yngre män är bältesanvändningen särskilt låg. Inom gruppen 18-25-åriga män beräknas bältesanvändningen ligga cirka 15 procent under övriga åldersgrupper, sade Marie Nordén, generalsekreterare på NTF till Expressen.

”Kör som en kvinna!” – det låter som en väldigt bra idé för att få oss alla att känna oss säkrare i trafiken!

Dela gärna artikeln med någon som bara måste läsa det här!