Ny global undersökning: Svenskar bäst i världen på engelska.

Vi svenskar kan klappa oss själva på axeln. Det visar sig nämligen att vi är bäst i världen på engelska, bland alla länder där det inte är förstaspråk. Därmed petar Sverige även ned grannlandet Danmark från förstaplatsen, skriver The Local.

Utan att skryta för mycket (det vore osvenskt av mig..) så har jag alltid haft på känn att vi svenskar är rätt duktiga på engelska, i jämförelse med många andra. Men att vi var bäst i världen kunde jag aldrig gissa mig till.

EF (Education first) har rankat människors kunskaper i engelska i länder där det inte är förstaspråk. Förra året ”vann” Danmark, men nu är Sverige i topp.

– Självklart är det lite nationell stolthet inblandat. Men egentligen så föll inte Danmark, de blev bara slagna. Danmark har faktiskt ökat marginellt, men det är bara det att Sverige presterar bättre, säger EF:s VD, Christen Bagger, till The Local.

Här är hela listan:

Skarmavbild-2015-11-03-kl

Över 900 000 vuxna språkstudenter från 70 länder världen över ingick i testet och Sverige fick högst genomsnittspoäng (70, 94, 100). Nederländerna kammade hem andraplatsen och våra nordiska grannländer,Danmark, Norge och Finland, placerade sig på tredje-femte plats. Totalt hamnade nio länder inom den högsta uppnåbara språknivån (väldigt hög).

Vi är alltså bäst! Det är väl värt en like?