Ny mätning: Löfven rasar hos LO-väljarna – medan SD går framåt

En ny mätning från LO visar att Socialdemokraterna tappat stort stöd och är nere på historiskt låga nivåer. Samtidigt visar mätningen att förtroendet för SD ökat, det rapporterar Expressen.

– Det är den här utvecklingen vi kommer se, där Moderaterna har svårt att göra sig relevanta och det är mellan Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna som striden står om vem som ska ta initiativet i svensk politik, säger Sverigedemokraternas gruppledare Mattias Karlsson till Expressen.

Endast 32 procent av de som deltog i LO:s mätning uppger att de ska rösta på S, medan SD ökat och nu bara ligger några procentenheter efter.

Enligt Expressen har mätningens siffror skapat nervositet inom LO, som nu genomför en stor kampanjinsats för att för att lyfta Socialdemokraternas siffror i samband med EU-valet.

Foto: TT

Inför valet i höstas genomförde LO en stor om omfattande kampanj för att få deras medlemmar att rösta på Socialdemokraterna. Efter det röstade 41 procent av LO-medlemmarna på S i valet, och 24 procent av medlemmarna röstade på SD.

S tappar, SD ökar hos LO

Sedan dess har man sett ett tappt förtroende för S i LOS:s egna mätning, medan SD ökar.

Men även om siffrorna skapat nervositet hos LO så menar LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson att det inte är talande för resultatet på söndag.

– När det är så pass lågt valdeltagande och bara omkring hälften som röstar går det inte att mäta tillförlitligt. Ingen vet vad som kommer hända på söndag, säger han till Expressen.

Foto: TT

Vad tycker du om det här? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet.