Ny mätning: Svenskarna tappar förtroende för Tegnell och Löfven

Ny mätning visar att svenskarnas förtroende för Folkhälsomyndigheten och regeringen sjönk kraftigt under juni månad. På lite mer än en månad har Folkhälsomyndigheten med Anders Tegnell i spetsen tappat 12% av de som tidigare hade starkt eller mycket förtroende för myndigheten under pandemin.

STOCKHOLM 20200525 Anders Tegnell, statsepidemiolog Folkhälsomyndigheten, under måndagens myndighetsgemensamma pressträff om coronapandemin och Covid-19. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Allt färre tycker att myndigheterna hanterat coronautbrottet bra. Det visar nya siffror som Ipsos tagit fram på uppdrag av Dagens Nyheter.

Ipsos jämförde nivån av förtroende för regeringen och Stefan Löfven, samt Folkhälsomyndigheten och Anders Tegnell.

Förtroendet för myndigheterna sjunker

I maj var det 50 procent av de tillfrågade som tyckte att regeringen hanterat pandemin bra, i juni hade dessa siffror sjunkit till 38 procent. Samma minskning såg man hos statsminister Stefan Löfven.

Stefan Löfven.
Stefan Löfven (S). Foto: Wikimedia Commons

Statsepidemiolog Anders Tegnell har på drygt en månad tappat nio procent av de som haft starkt förtroende för honom under pandemin, det rapporterar Dagens Nyheter.

Mätningen är baserad på intervjuer utförda av Ipsos. Mellan 2 och 15 juni intervjuades 1 191 personer.

Hur tycker du att regeringen och Folkhälsomyndigheten hanterat coronautbrottet? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet på Facebook.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required