Nya alarmerande uppgifter om Donald Trumps hälsa – riskerade sättas i respirator av läkare i höstas

Donald Trump flögs till sjukhus efter att ha testat positivt för coronaviruset i oktober 2020.

Nu har det framkommit nya uppgifter kring den tidigare presidentens hälsa.

Diagnosen kom bara en månad innan han mötte Joe Biden i presidentvalet förra året.

Donald Trump flögs till Walter Reed National Military Medical Center i Bethesda, Maryland, för att få behandling i början av oktober 2020.

Trump behandlades först med en experimentell drog cocktailinjektion och läkemedlet Remdesivir, enligt uppgifter till New York Times.

Första damen Melania Trump testade också senare positivt för COVID-19.

Flera motstridiga uttalanden lades fram kring allvaret runt Trumps förändrade hälsa.

Donald Trump
Foto: Shutterstock

Presidentens läkare, Dr Sean Conley, sa först att Trump inte fick syre, men bara en dag senare motsatte han sig sitt tidigare uttalande och bekräftade att Trump fått syre.

”Sen fredagsmorgon när jag återvände till sängen hade presidenten hög feber och hans syremättnad sjönk tillfälligt under 94%,” sade Dr Conley.

”Med tanke på dessa två utvecklingar var jag orolig för en möjlig snabb förvärring av sjukdomen. Jag rekommenderade presidenten att vi provade lite extra syre för att se hur han skulle svara. Han var ganska övertygad om att han inte behövde det. ”

Jämförde corona med vanlig influensa

Den 6 oktober – efter tre nätters vistelse på Walter Reed National Military Medical Center – återvände Trump till Vita huset för att fortsätta sin behandling.

Den första morgonen efter hans ankomst till Vita huset jämförde Trump coronaviruset med en vanlig influensa.

”Du kommer att klara av det [coronaviruset],” sade Trump till sina anhängare när de anlände till Vita huset.

”Som er ledare var jag tvungen att göra det. Jag visste att det finns en fara med det, men jag var tvungen att göra det. Jag stod fram i ledet och ledde. ”

Donald Trump klarade sig, men många amerikaner har inte gjort det.

Donald Trump
Foto: Shutterstock

Hårt drabbat av corona

USA är fortfarande det land i världen som drabbats värst av COVID-19-pandemin.

Mer än 26 miljoner fall har rapporterats med 464 000 dödsfall bekräftade den 11 februari 2021, enligt Världshälsoorganisationen (WHO).

Trots att Trump återvände till Vita huset efter sin coronabehandling rapporterade CNN att den tidigare presidentens välbefinnande inte var så bra som det först rapporterats.

Som New York Times, först rapporterade hade Donald Trumps hälsa förvärrats och var mycket värre än det tycktes i de officiella uttalanden.

Med anledning av fyra personer som är bekanta med den tidigare presidentens tillstånd, upplevde de Trump ha ”extremt låga syrgasnivåer i blodet.”

Han befaras också ha haft lunginflammation, vilket kan vara ett tecken på allvarlig sjukdom hos coronasjuka patienter.

Källor till CNN säger att Donald Trump blev så bekymrad vid den tiden, att det var tal om att sätta honom i en respirator, sa en person nära Trump.

Lunginflammation, uppstår när ”lungorna är inflammerade och innehåller ämnen som vätska eller bakterier”.

När de finns, särskilt när en patient uppvisar andra symtom, kan vara ett tecken på ett akut fall av corona.

De kan lätt upptäckas vid röntgen eller skanning när delar av lungorna ser ut att vara ogenomskinliga eller vita, enligt CNN.

Vad tycker ni om detta? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);