Nya beskedet om 109-åriga Dagnys bloggframtid – efter tiden på sjukhuset: ”Svårare…”

Sveriges äldsta bloggare Dagny Carlsson, 109, har en styrka som få, och ett humör som sällan ger vika. Men efter den senaste sjukhusvistelsen i maj har 109-åriga Dagny haft det kämpigt. För att stilla sina läsares oro har hon uppdaterat sin blogg om framtidsutsikterna gällande skrivandet. 

Folkkära Dagny Carlsson, 109, blev “Dagny” med hela svenska folket efter att hon uppmärksammades i tv som Sveriges äldsta bloggare.

Dagny var 99 år gammal när hon bestämde sig för att gå en kurs i data. Detta för att kunna anpassa sig till dagens digitala tidsålder, och på så sätt hänga med i vad som händer i världen. 

”Klar i knoppen”

Dagnys positiva inställning och lust att lära har gjort henne till en figur som många beundrar och inspireras av. Hon väljer ofta att se det ljusa i saker och ting, vilket hennes uttalande på bloggen i fjol är ett bra exempel på. 

”Åldringar brukar bli lite dementa och och världsfrånvarande  men jag tror att jag är klar i knoppen”, skrev Dagny på sin blogg då. 

Foto: Fredrik Sandberg / TT Nyhetsbyrån

Den 8 maj fyllde Dagny 109 år. Förutom firade av släkt och vänner så minns hon dagen som den gången hon blev gratulerad av drottning Silvia. 

”Jag skall minnas den här dagen med glädje och länge. Det var många vackra gratulationskort som jag skall spara och titta på när jag känner mig ensam”, skrev Dagny på sin blogg efter födelsedagen.

Fick andningssvårigheter

Strax innan födelsedagen meddelade Dagny att hon fått föras till sjukhuset i ambulans. 

”Jag tror att jag fick andningssvårigheter och att hemtjänsten körde mig till Vårdcentralen. Jag tror också att man fann mig så vissen att det blev ambulans till Danderyds geratiska klinik”, skrev hon då i ett blogginlägg.

Foto: Youtube

Efter vistelsen har Dagny haft det tufft med hälsan. MEn efter en tids tystnad har bloggen nu uppdaterats. 

“Efter den senaste sjukhusvistelsen och konvalescenten därpå har Dagny flyttat till ett nytt boende. Just nu håller hon på att installera sig och anpassa sig till den nya miljön. Problem med Internet och försämrad syn och hörsel gör det svårare för henne att återuppta bloggandet, men vi hoppas att det hela kommer att lösas till det bästa.

Jag illustrerar inlägget med en bild på ballongerna som prydde Dagnys lägenhet den åttonde maj i år, dagen då hon fyllde 109 år”, skriver Dagnys talesperson Elena på bloggen.

Dagny Carlsson, 109, är inlagd på sjukhus.Nu skickar vi våra styrkekramar till denna underbara dam. Krya på dig, Dagny 💐❤️🙏

Posted by Newsner on Monday, May 17, 2021

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required