Nya beskedet om den förgiftade familjen i Söderhamn – nu har provsvaren kommit
Polis

Nya beskedet om den förgiftade familjen i Söderhamn – nu har provsvaren kommit

Det var i oktober förra året som en familj på fyra personer plötsligt insjuknade i svåra magsjukesymptom.

Familjen fördes akut till sjukhus och en av dem, en fyraårig flicka, omkom.

Snart fyra månader efter händelsen så har åklagaren i ärendet fått provsvaren från Rättsmedicinalverket. Och han utesluter inte mord.

Den 15 oktober larmade en familj i Söderhamn 112 efter att de insjuknat svårt i vad som verkade vara någon typ av förgiftning.

Ett av barnen, en fyraårig flicka, avled tragiskt nog.

Mamman och flickans lillebror vårdades på Nya Karolinska medan pappan vårdades på Akademiska sjukhuset i Uppsala. De har sedan dess återhämtat sig.

Polisen startade tidigt en utredning då de inte kunde utesluta brott i fallet. Åklagaren Christer Sammens inledde en förundersökning gällande mord och familjens bil samt lägenhet genomsöktes av nationella bombskyddet efter kemiska och biologiska ämnen.

Provsvaren har kommit

Nu snart fyra månader efter händelsen så har provsvaren till slut kommit från Rättsmedicinalverket, vilket Dagens Nyheter rapporterar om.

– Självklart har det varit en lucka i utredningen, att inte ha fått svaret. Giftexperterna har ju haft en teori och nu kanske vi har fått en bekräftelse på det, säger Christer Sammens till DN.

Utreder ännu mord

Vad som står i provsvaren vill han dock inte dela med sig av med anledning av sekretess.

Nu när analyssvaren kommit så kan utredningen komma igång igen. Och Christer Sammens säger till DN att man fortfarande utreder mord.

– Ingen är än så länge misstänkt i det här ärendet. Nu får vi se vad svaret kommer att leda till. Det går inte att ha en avgörande uppfattning om det just nu, säger Christer till DN.

Hoppas att de snart kan få ett svar på vad som drabbade familjen.