Nya bilderna på prinsessan Madeleine – är tillbaka i Sverige

.

Prinsessan Madeleine är tillbaka i Sverige.

Florida-bon är på plats i Stockholm för lanseringen av sin nya bok. 

Hon kom till Sverige ensam – men snart följer resten av familjen efter, uppger Svensk damtidning

Det var på idylliska Junibacken i centrala delarna av vår huvudstad som prinsessan Madeleine under uppmärksammade former på tisdagen lanserade sin nya barnbok, som går under namnet ”Stella och hemligheten”.

Prinsessan strålade verkligen då hon ställde upp på bild på Djurgården i Stockholm – med slottet i bakgrunden.

STOCKHOLM 20190604 Prinsessan Madeleine vid lanseringen av barnboken ”Stella och hemligheten” på Junibacken.
Foto: Fredrik Sandberg / TT

Prinsessan Madeleine gör nu författardebut – och hon gör det utan sin prinsesstitel. På bokens omslag kan man i stället läsa att det är ”Madeleine Bernadotte” som står som författare. Boken riktar sig till barn på lågstadiet.

– Jag hoppas verkligen att vår bok kan bli en nyckel. Både att man kan sitta ner och ha en trevlig stund men också att man får stöd att prata om de här frågorna. Det har varit en lång väg. Först skrev vi en bok för 3-6-åringar men sen bytte vi spår till lågstadieåldern och det känns helt rätt, säger Madeleine enligt Svensk damtidning.

Prinsessan Madeleines bok heter Stella och hemligheten

Boken behandlar ämnen som integritet, förtroenden och självkänsla, och den lanserades alltså i dag av prinsessan på Junibacken i Stockholm.

STOCKHOLM 20190604 Prinsessan Madeleine vid lanseringen av barnboken ”Stella och hemligheten” p Junibacken. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Uppgift: Chris och barnen kommer till Sverige i veckan

Enligt Svensk damtidnings uppgifter kom prinsessan Madeleine till Sverige ensam på söndagen. Chris O’Neill och barnen kommer lite senare i veckan, uppger tidningen.

Enligt kungafamiljens kalender som är listad på hovets hemsida kommer såväl Madeleine som Chris att närvara vid det traditionsenliga nationaldagsfirandet på Skansen i Stockholm den 6 juni. Då kommer även Kungen, Drottningen, Kronprinsessan Victoria, Prins Daniel, Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia vara på plats.

BORGHOLM 2016-07-14 Prinsessan Madeleine och herr Chris O’Neill under det offentliga firande av kronprinsessan Victorias 39-årsdag vid Borgholms IP på Öland 14 juli, 2016. Foto: Mikael Fritzon /TT

För Madeleine väntar nu intensiva dagar inför släppet av boken. På förlaget Bonnier Carlsens hemsida listas boken under kategorin ”självkänsla och självförtroende”.

”Att stå upp för sig själv eller någon annan är inte alltid lätt. Hur tar man mod till sig och säger ifrån när något inte känns bra? När Prinsessan Madeleine barnboksdebuterar är det med ett tema som i och med arbetet för World Childhood Foundation engagerar henne starkt: barns rättigheter.”, skriver förlaget i en förklaring till boken.

Förlaget poängterar också att det går att fördjupa sig i frågorna som boken tar upp.

”I slutet av boken finns frågor till läsaren för att öppna till samtal om svåra frågor som rör integritet, förtroenden och självkänsla. Det finns också en separat lärarhandledning för den som vill fördjupa sig i frågorna.” skriver förlaget.

STOCKHOLM 20190604 Prinsessan Madeleine vid lanseringen av barnboken ”Stella och hemligheten” p Junibacken. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Vi önskar Madeleine med familj en härlig tid hemma i Sverige nu så här i början av juni!