Nya förslaget: Ge alla anställda 6 timmars arbetsdag med full lön.

Många gillar tanken på 6 timmars arbetsdag. För de som bor i Höörs kommun kan det blir verklighet, berättar Skånska Dagbladet idag.

I februari 2015 införde ett äldreboende i Göteborg sextimmarsdagar som ett pilotprojekt. Sjukfrånvaron minskade och personalen fick mer energi och ork. Ett halvår senare bestämde man sig för att förlänga projektet.

Nu är även politikerna i Höörs kommun sugna på att införa sextimmarsdagar. I en motion till kommunfullmäktige föreslår socialdemokraterna en försöksverksamhet.

– Det är en investering i personalen som ger bättre medarbetare och därmed bättre service till kommuninvånarna. I början kommer det kanske att kosta en del, men med lägre sjuktal sjunker kostnaderna, säger socialdemokraten Linda Andersson till Skånska Dagbladet.

Förslaget kommer att diskuteras på kommunfullmäktige i november, och om det går igenom skulle försöket kunna inledas senast vid årsskiftet 2016-2017.

– Allmänheten gillar i alla fall tanken. Vi testade på Höörs marknad där besökarna fick rösta med röda eller blå bollar. 84 procent var för, säger socialdemokraten Anders Magnhagen till Skånska Dagbladet.

Skulle du vilja ha sex timmars arbetsdag i din kommun? Dela gärna detta med dina vänner och berätta vad du tycker.

Publicerad av Newsner, gilla gärna