Försvunne Gert-Inge, 70, tros har hittats avliden– polisen misstänker mord

70-årige Gert-Inge Bertinsson försvann spårlöst i Markaryd för ett par veckor sedan och polisen misstänkte då en kidnappning på grund av flera olika bevis. Gert-Inges Volvo var även borta och en lastbilschaufför i Markaryd hade blivit av med sina registreringsskyltar. Polisen startade en förundersökning mot en misstänkt kidnappning.

Men nu har en kropp hittats i ett skogsparti i området där Gert-Inge försvann och polisen tror att det kan vara han.

När 70-årige Gert-Inge försvann i Markaryd den 31 juli rådde ovisshet i kommunen. Flera organisationer, polisen och grannar har hjälp till i sökandet efter Gert-Inge men utan framgång. Polisen publicerade bild på Gert-Inge och hans bil i och med försvinnandet och vädjade allmänheten om att hålla ögonen öppna.

Misstänkte kidnappning

Polisen startade en förundersökning och anade oråd om att en kidnappning möjligen hade skett. Detta efter registreringsskyltar ska ha stulits från en lastbil och dykt upp på ett annat fordon, likt Gert-Inges bil – en Volvo XC 90. Men också att vittnen i området ska ha sett en man tillsammans med två okända personer i ett fordon. Alla tips togs emot och lades till i utredningen.

UPPDATERING FÖRSVUNNEN PERSON 190802 kl.13:41Under polisens efterforskningar efter den försvunne Gert-Inge Bertinsson…

Posted by Polisen Ljungby, Markaryd och Älmhult on Thursday, 1 August 2019

Hittat kropp – förmodar att det är Gert-Inge

Efter den långa processen och sökningen efter Gert-Inge, verkar det som att sökningen har nått sitt slut. Under lördagen ska en privatperson ha påträffat en äldre avliden man i ett skogsparti i byn Hannabad i Markaryd. Polisen förmodar att det är Gert-Inge som har hittats. Kroppen har skickats till Rättsmedicin i Lund och anhöra ska vara underrättade, enligt Aftonbladet.

”Han var genomsnäll”

I Markaryd råder delade känslor. Privatpersoner i Hannabad och grannbyarna känner lättnad men också en stor oro och sorg.

– Han var en helt vanlig, genomsnäll och trevlig person. Han gillade djur och natur. Som vill ha någonstans att bo i lugn och ro, säger grannen Louise Johansson till Aftonbladet.

”Det är så brutalt”

Sven-Erik Nilsson, 73, är en av de som åkte runt och letade efter Gert-Inge.

– Man har hela tiden befarat det värsta. Eftersom hans bil har varit borta hela tiden. Jag tror de ville åt bilen. Men det är så brutalt. De hade inte behövt döda honom. Det hade väl räckt med att knuffa ut honom ur bilen, säger Sven-Erik Nilsson till Aftonbladet.

Polisen fortsätter att söka efter försvunne Gert-Inge Bertinsson i Markarydsområdet. Polisens kommer att finnas på…

Posted by Polisen Ljungby, Markaryd och Älmhult on Tuesday, 6 August 2019

Polisen misstänker mord

Polisens presstalesperson Peter Kjällkvist kan bekräfta att polisen misstänker att Gert-Inge ska ha blivit mördad. Enligt honom är spåret på de falska registreringsskyltarna fortfarande aktuellt eftersom Gert-Inges bil fortfarande är försvunnen.

Sprid det här vidare för att visa ditt stöd till Gert-Inges anhöriga.