Nya succésiffror för Ebba Busch Thor – går förbi Centern i mätning efter regeringsbildningen

.

Här är Ebba Busch Thors glädjebesked. Kristdemokraterna ökar i opinionen – och ökar nu med 2,5 procentenheter, till 7,9 procent, i en ny mätning från TV4 Nyheterna.

Samtidigt rapporterar Aftonbladet/Inizio i en annan mätning på onsdagsmorgonen att KD når 9 procent i deras mätning.

STOCKHOLM 20180927. Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor (KD) anländer till en pressträff i riksdagens pressrum efter sitt samtal med talmannen om regeringsbildningen. Foto: Janerik Henriksson / TT

TV4 Nyheternas mätning har partierna inte rört sig nämnvärt sedan den förra mätningen som gjordes i november månad – med tre undantag.

Vänsterpartiet ökar med 1,1 procent – till 9,3. Centerpartiet backar – till 7,7 procent.

Och så KD då, med Ebba Busch Thor i spetsen, som får 7,9 procent i TV4:s mätning och därmed går om C.

STOCKHOLM 2019-01-16 Regeringsbildningen. Annie Lööf, partiledare för Centerpartiet, håller en pressträff efter sitt möte med talmannen. Foto: Lars Pehrson / SvD / TT

När Ebba Busch Thor i fredags gästade Fredrik Skavlans studio berättade hon om relationen till C och Lööf. Hon sade då att läget mellan dem förändrats.

– Ja, det är klart. Den har ändrats i grunden. Det där vi byggde upp under 15 år, det finns inte längre, sade Ebba Busch Thor när hon gästade Skavlan i fredags.

Både Liberalerna och Miljöpartiet skulle åka ur riksdagen om det vore val i dag, enligt TV4:s mätning. Mätningen är gjord i februari, och du kan se den i sin helhet i spelaren nedan:

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar!